Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bir okulun bahçesinde göçük meydana geldi.


Alınan bilgiye göre, Doğan Mahallesi'ndeki Doğansite İlköğretim Okulu bahçesinde gece saatlerinde göçük meydana geldi. Yaklaşık 30 metre çukur oluşan göçük nedeniyle okul tatil edildi.


Olay yerine gelen yetkililer, bir ağacı da yutan göçük olayının sebeplerini araştırıyor.
Doğansite İlköğretim Okulu’nda incelemede bulunan Elbistan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ve termik santralde görevli mühendisler, yaşanabilecek yeni göçük olaylarına karşı güvenlik önlemlerini artırdı.


Milli Eğitim Müdürü Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sabah saat 03.30 sıralarında Doğansite İlköğretim Okulu'nun hemen yanında sebebi şuan için bilinmeyen yaklaşık 20-30 metreye varan derinlikte, uzunluğunun ne kadar olduğunu şuan için tahmin edemediğimiz bir obruk ya da yarık dediğimiz bir durum oluşmuş. Biz şuan için tedbiren öğrencilerimizi bugün okula almadık. Bundan sonraki süreci işletmemizin mühendisleri konuyu inceliyorlar. Bu inceleme neticesinde oluşan duruma göre tedbirimizi alacağız. Şuan için durum bundan ibaret. Mühendislerimizle konuştuktan sonra teknik bilgilere sahip olacağız.”(İHA)