Kahramanmaraş'ta hayatını kaybeden 66 yıllık gazetecinin ölmeden önce kendi vefat ilanını yazdığı ortaya çıktı


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Basın Şeref Kartı sahibi 66 yıllık gazeteci Doğan Keçecioğlu'nun, ölmeden önce kendi vefat ilanını kaleme aldığı ortaya çıktı. 


Keçecioğlu'nun oğlu Tan Keçecioğlu, yaptığı açıklamada, babasının, uzun yıllar İstanbul'da gazetecilik yaptığını söyledi. 


Babasının gazetecilik mesleğini çok sevdiğini anlatan Keçecioğlu, "Bir süredir tedavi gören babamı bu sabah kaybettik, üzüntümüz çok büyük" dedi. 


Hastalığına rağmen babasının ajandasına notlar aldığını ifade eden Keçecioğlu, şöyle konuştu:


"Ölümünden sonra sabah ajandasını karıştırırken kendi ölüm ilanını yazdığını fark ettik. Sanırım birkaç gün önce yazmış. Çok duygulandık ve şaşırdık. Ailesi olarak gazetelere aynı ilanı verdik. Hayatı boyunca disiplinl. Hastalığına rağmen işini hep kendi yapmaya gayret gösterirdi."


Keçecioğlu, babasının yarın toprağa verileceğini kaydetti.  


- Doğan Keçecioğlu'nun öz geçmişi


Kahramanmaraş'ta 1929 yılında doğan Keçecioğlu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nü bitirdi.


Gazeteciliğe 1948'te Antakya Hürriyet gazetesinde başlayan Keçecioğlu, Maraş Gençlik gazetesini yayınladı.


Maraş Postası, Hergün, Cumhuriyet, Yeni İstanbul, Dünya Haberler Ajansı, Ekspres, Çalışan Adam dergisi ve çeşitli televizyonlarda görev yapan Keçecioğlu, evli ve 3 çocuk sahibiydi.


(AA)