Maraşlı 4 kardeşin yaptığı son alışverişin görüntüleri ortaya çıktı...

Tarih 17 Nisan. Annelerinin ölümünden sadece 2 gün sonra. Karelerde Rulin var. Alışveriş sonrası bağ evine giden kardeşler, vahşet anına kadar bir daha dışarı çıkmıyor

Akşam Gazetesi'nden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, Kahramanmaraş'taki 4'lü dram adım adım böyle geldi... 4 kardeşin ölüm evine kapanmadan önce yaptıkları alışveriş, market kameralarına takıldı. Saplantı derecesinde sevdikleri anneyi kaybedince, büyük yanlışa imza atan Rulin, Raden, Sajen ve Beraris'in ölüm yolculuğu gün gün şöyle: - 15 NİSAN: Kardeşler çırpınmıştı. Ama anne Neyran Sağocak, 15 Nisan'da İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede can verdi. - 16 NİSAN: 4 kardeş bir gün sonra annelerini toprağa uğurladı.

- 17 NİSAN: Baba Necdet Sağocak 4 çocuğu ile Kahramanmaraş'a geri döndü. İstanbul'da intiharı deneyen kardeşler, şehir merkezindeki evde duramayacaklarını söyledi. Anne ile dolu eve girmek onlara çok zor geldi. Baba, evlatlarını Dereli Köyü'ndeki bağ evine gönderdi. Beraris'in aracıyla yola çıkan kardeşler, ev yakınlarındaki bir markete uğradı. Rulin, alışveriş için Abdulhamithan Market'e girdi. Kısa süre işyeri sahibi Ahmet Fıstık ile sohbet etti, gazlı içecek, sigara ve su alıp bir dakika sonra dışarı çıktı. Üzgün, durgun ama sakin görünüyordu.

Kardeşler, market sonrası da tüpçüye uğradı. Babaları harçlıklarını kısmıştı, cebinde para kalmayan Rulin orada kimliğini bıraktı, tüpleri aldı. Kardeşler bir ölüm denemesini de o tüplerle yapmıştı.

'KAYSERİ'YE GİDECEĞİZ'

- 21 NİSAN: Kardeşler eve yerleştikten sonra bir daha dışarı çıkmadı. İhtiyaçlarını babalarının yardımcısı Hayri Tepebaşılı karşıladı. Zaten o süreçte hazır gıdalar tüketildi. 21 Nisan akşamı ise acı haber geldi. Kardeşler bağ evinin farklı bölümlerinde yaşamlarına son vermişti. Cesetleri bulan Tepebaşılı ilk ifadesinde o akşamı iddiaya göre şöyle anlattı: 'Olaydan önce beni telefonla aradılar. Kayseri'ye gideceklerini, şehir merkezinde kendilerini beklememi söylediler. Ne için ve kime gideceklerini söylemediler. Ben de şehir merkezinde onları beklemeye başladım. Gelmeyince aradım. Hepsinin telefonu kapalıydı. Defalarca aradım, açmayınca bağ evine gittim. Hepsini asılı halde buldum. Bıçak ve makasla ipleri kesip 155'i aradım. Daha sonra Necdet Sağocak'a haber verdim.' Şenocak hala şokta, evinden dışarı adım atmıyor, psikolojik destek alıyor.

BİR ANLAMI VAR MI?

Jandarma kardeşlerin cep telefonlarının SİM kartları ve bataryalarına yönelik bir inceleme yürütüyor. Ekipler 4 kardeşin intihar için seçtikleri noktaların da özel bir anlamı olup olmadığını araştırıyor.

ÜZGÜN VE SESSİZDİ

MARKET sahibi ve aynı zamanda mahalle muhtarı olan Ahmet Fıstık, Rulin'i son gören isimlerden. Fıstık o akşamı şöyle anlattı: Üzgün görünüyordu, çok sessizdi. Alışveriş yapıp marketten ayrıldı. Hal hatır sordum, istediklerini verdim. İyiliksever, güleryüzlü insanlardı. 4 kardeşi çocukluktan beri tanırım. Çok üzgünüz.

5. KARDEŞ ALARMI

4 Kardeşin canlarına kıydığı gece polisin Ankara'dan gelen bir ihbarla alarma geçtiği öğrenildi. O gece, 155'i arayan genç bir kız, Neyran Sağocak'ın ilk evliliğinden olan kızı Seyla D.'nin arkadaşı olduğunu belirtti. İhbarcı 'O da intihar etmek istiyor' dedi. Maraş'ta Sağocak Ailesi ile kalan üvey kardeşin evine ekip gönderildi, olumsuz bir durumun olmadığı öğrenildi. Psikolojik desteği reddeden Seyla D. kardeşi Berja D. ile birlikte taziyeleri kabul ediyor.

BAGAJDAN ZEHİR ÇIKTI

BERARİS'in aracının bagajından 7 kutu fare zehiri çıktı. Kardeşler önce zehiri denemeyi planlamış. 4 kardeş, birbirlerinden etkilenmemeleri için de otomobilden yüksek sesle müzik açmış. (KAYNAK: VATAN GAZETESİ)