Kahramanmaraş merkeze bağlı Önsen beldesi ormanlık alanında gece 24 sıralarında çıkan yangın korkuttu.


Çıkan yangın bölgedeki zeytinlik alana sıçradı. Resmi kaynaklara göre 40 hektarlık orman alanı yandı. Yanan alanın tahmini 5 hektarlık zeytin ağaçlarından oluştuğu öğrenildi. Çıkan yangın alanının  bir kısmının hazineye ait olduğu bir kısmının da şahıs mülkiyeti olduğu öğrenildi.


Yangına Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Kahramanmaraş Belediyesi itfaiye araçları da takviye yaptı.


Çıkan yangından dolayı çevre köylerdeki vatandaşlar camiden anons yapılarak uyarıldı.


Yardım için vatandaşlar da yangın yerine gitti.


Yangının çevre köylerin ortak olarak kullandığı çöplük alanından çıktığı sanılıyor. Vatandaşlar aynı yerde iki gün önce de yangının çıktığını söylediler. Ard arda çıkan yangın akıllara kundaklama şüphesini getirdi.


Konuyla ilgili Orman Bölge Müdürlüğü’nün Jandarmayı bilgilendirdiği öğrenildi.


Yangınla ilgili köylü bir vatandaş olayı nasıl duyduklarını şöyle anlattı, “Bize camiden anons yaptılar. Herkes uyuyordu zaten. Saat yarımdı. Orda çöplük var burda Allah’a ayan bu çöplükten çıkıyor bu yangın bu çöplük var oradan geliyor. Anonsu verince hep kaktık ama. Ateş zaten burda evleri tehdit ediyor. Bu kadar ya. Alevlere varılmıyor zaten, yangın neyden çıktı onu bilemem yani. Köylerin çöplükleri var yani. Dökerler yukarıdan oradan geliyor.Oradan beri geliyor.


Çöplük var bu az ilerde. Biz Cinlidere diyoruz. Orda çöplük bir kaç gün önce yanmıştı söndürmüşlerdi yani yine aynı bu şekilde itfaiyeler falan geldi. Hani kalmıştır yani illaki çöpün altında bir ateş kıvılcımı kalmıştır.”