Orman ve Su İşleri Bakanlığı, orman köylülerinin yüzünü kalorifer sistemli soba desteği ile güldürmeye devam ediyor.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Orköy projeleri ile orman köylüsünün yüzünü güldürmeye devam ediyor. Bakanlık 2016 yılında Kahramanmaraş’ta Orköy kapsamında 964 aileye 374 bin TL’si hibe olmak üzere 2 milyon 77 bin TL kredi desteği verdi.


Güneş enerjisi, arıcılık, dam örtüsü ve kalorifer sistemli soba projeleri ile orman köylülerini destekleyen Bakanlık, özellikle kalorifer sistemli soba projesi ile köylüleri memnun etti. Onikişubat İlçesi Suçatı Mahallesi’nde yaşayan 31 aileye kalorifer sistemli soba desteği sağlayan Bakanlık 2017 yılında da bu tür projeleri uygulamaya devam edecek.


“Orman Köylümüzün Kalkınmasını Sağlamaya Devam Edeceğiz”


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman köylüleri için gereken ne varsa yapmaya gayret gösterdiklerini ifade ederek şunları söyledi:


“Bakanlık olarak orman köylülerimiz için yeni projeler geliştirerek kredi ve hibe desteğinde bulunuyoruz. Kahramanmaraş’ta uygulamadığımız projelerden en çok dikkat çekeni kalorifer sistemli soba desteği oldu. Bu tür çalışmalarımızı sürdürerek orman köylümüzün kalkınmasını sağlamaya devam edeceğiz.”