Kahramanmaraş’ta Orman Yangıları ile mücadele mevsiminin başlaması dolayısıyla merkeze bağlı Başkonuş yaylasında bir yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Yangın söndürme helikopterinin de kullanıldığı tatbikatta, yangına havadan ve karadan müdahale etti ve bir alev topuna dönen yangın 10 dakikalık bir çalışma sonunda söndürüldü.

Yangın söndürme tatbikatını baştan sona takip eden Vali Yardımcısı Hülya Kaya, yaptığı açıklamada, “Tatbikat başarılı bir çalışma oldu. Katılan bütün ekiplere teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl yangınsız bir yaz dönemi geçmesini diliyorum” dedi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun’da yaptığı açıklamada, orman yangınlarının büyük bir afet olduğunu ve bu afet ile ilgili de her türlü araç-gereç, elaman donanımına sahip bulunduklarını belirtti.

Coşkun, “Bu hazır olma yolunda genel müdürlüğümüz çok büyük destekler veriyor. Elimizde orman yangınlarını söndürecek son sistemle donatılmış araçlarda var. Ama biz akciğerlerimiz yanmasın diliyorum. Bu konuda tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz Orman yangınlarının hattı olan ALO 177 hattı aracılığıyla vatandaşlarımız tarafından uyarıldığımız zaman, yangınlara anında müdahale edilmektedir. Ayrıca ormana her türlü zarar verecek unsurlar içinde alo–177 kullanılabiliniyor. Özetle yaptığımız her çalışma Ankara merkezinde bile izlenebiliyor, Böyle bir teknolojiye sahibiz. Bizde anında hareketleri izliyoruz” dedi.

Yangınların çıkmasında önemli insan olduğunu ve bu nedenle insanlarımızın da çok daha fazla hassasiyet beklediklerini ifade eden Coşkun, “Vatandaşlarımız bir duman gördüklerinde bize haber vermelerini istiyoruz. Bu mücadele kapsamında yol kenarlarındaki ağaçları seyrederek mücadele ile tedbirlerimize devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk bölgesindeki işletmelerde son 10 yılda toplam 843 yangın çıktığını ve bunun sonucu 3210 hektarlık bir alanın yandığına dikkat çeken Coşkun, Kahramanmaraş sınırlarında ise aynı süre içerisinde 273 adet yangın çıktığını ve 480 hektarlık bir sahanın hasır gördüğünü belirterek, vatandaşların mutlaka ücretsiz Alo- 177 hattı nu kullanarak ormanlardaki yangın başta olmak üzere olumsuzlukları haber vermelerini istedi. (Ajans 46 - www.kanal46.com)