Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Orta Hal'de geçici işgaliye verilerek iş yerlerini yaptırılan esnafın elektrik sorunu mesuliyetlerinde olmamasına rağmen çözdüklerini açıkladı.

Poyraz, düzenlediği basın toplantısında, bir süredir elektrikleri olmadığı gerekçesiyle belediyeye tepki gösteren esnafın sorunu çözmek için üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yaptıklarını ifade etti.

Esnafın Orta Hal mevkinde geçici olduğunu yineleyen Poyraz, "Biz kendileriyle işin başından bu yana oturduk konuştuk. Burada geçici faaliyet gösterecekler. Yaklaşık bir yıl sonra buradan taşınacaklar. Bunları kendileri de beyan ettiler. Sırf iyi niyetimizden dolayı burayı kendilerine verdik. Nerede görülmüş mal sahibi kiracısına yer bulacak. Böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

Esnafın kendi imkanları ile yeni iş yeri yaptığını hatırlatan Poyraz, "Bir süre sonra sorunla karşımıza geldiler. Çatı istediler, elektrik yok dediler. Belediye olarak mesuliyetimizde olmamasına rağmen elektrik abonesini üzerimize aldık. Buyursunlar elektriklerini alabilirler. Daha ne yapabiliriz. Direk bizimle ilgili olmamasına rağmen sorunun çözümü için girişimde bulunduk. Elektrik istiyorlarsa elektrikleri hazır" şeklinde konuştu.

Esnafın kira pahalı şeklindeki eleştirisini doğru bulmadıklarını da belirten Poyraz, belediyenin işgalliye ücretinin metrekaresi günlük 2 lira olmasına rağmen meclis kararı ile bu esnafa 30 kuruştan verildiğini kaydetti. Poyraz, geçici yapılan yerde isimleri listede olmamasına rağmen bazılarının yer yaptığını ve kendilerinin de bunları tespit ettiğini ifade etti.

Poyraz, yaşananlar ilgili olarak "Başından beri fedakarlık yapan biziz" diyerek şöyle konuştu:

"Biz sorun çözmek için buradayız. Ama ellerini vicdanlarına koysunlar. Kendileri sırf mağdur olmasın diye şehrin en değerli yerini geçici olarak tahsis ettik. Bir belediye ancak bunu yapar. Biz vicdanen rahatız ve baştan beri iyi niyetliyiz. "