Bünyesinde yaklaşık 100 kadar esnafı barındıran ve referandumda yüzde 80 evet oyu veren, ancak belediye tarafından tahliyeleri istenen Kahramanmaraş Belediye Pasajı esnafı, belediye ile pasaj esnafı arasında köprü görevi görüp, boşaltma işleminin yılsonuna kadar ertelenmesine sebep olan eski milletvekili Ökkeş Şendiller’e teşekkür etti.

Bir grup basın mensubu ile Belediye Pasajına giderek esnafı ziyaret eden Şendiller’e teşekkür yağmuru yağdıran esnaflar; “Bize moral oldunuz, destek oldunuz, kısa süreli de olsa mağduriyetimizin giderilmesine sebep oldunuz, sağ olun, var olun! Allah sizden razı olsun…” diye dua ettiler.

Şendiller ise, yaşanan birkaç günlük sıkıntının ardından her şeylin tatlıya bağlandığını, çok şükür istenmeyen olayların yaşanmadığını, meselenin diyaloglar sayesinde çözüme kavuştuğunu belirterek şunları kaydetti: “Beklenmeyen ve istenmeyen şeyler yaşansaydı, bu da Kahramanmaraş’ın ayıbı olacaktı. Ancak sağduyu hâkim oldu, gerek belediye, gerekse sizler duyarlılık gösterdiniz, mesele tatlıya bağlanmış oldu. Biz, vatandaşın, yani esnafın emniyet güçleri ile karşı karşıya gelmesini istemedik. Çok şükür bu da olmadı. Ortamı gerecek hareketlerden kaçınmak lazım. Burada belediye başkanı sayın Poyraz’a da teşekkür ediyorum.”

EKMEK ÇIKACAK YER VERİLMELİ

Pasaj içinde esnaf ile oturup dertleşen, onları dinleyen, bu arada meseleye duyarlılığından ötürü basın mensuplarına da teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Şendiller, pasaj çalışanlarının mağduriyeti için bir küçük kızın yazdığı şiire değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “O küçük yavrumuzun şiiri aklımdan gitmiyor ve o gece uyku uyuyamadım. Tamam, bu insanlar burayı tahliye edecekler, ama mağdur edilmesinler istiyoruz. Onlara, ekmek yiyeceği yerler verilmeli, alternatif yerler gösterilmeli. Bunun için esnaf birliğine bağlı bir arkadaşımızı aradım (Birlik Başkan vekili Mustafa Öz) söyledikleri beni tatmin etmedi ‘beni niye rahatsız ediyorsun’ diyerek baştan savdı. Biz, burada haksızlığa karşı bir mücadele veriyoruz, duruyoruz. Şunu bilsinler ki, zulmün yanında olanlara pabuç bırakmayız. Sizi burada güler yüzlü gördüm ya, o mutluluk bana yeter.”

BAŞKAN GÜLER: HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM!

Meselelerinin takipçisi olduğu için eski milletvekili Ökkeş Şendiller’e teşekkür eden Kahramanmaraş Atarlar Odası Başkanı Cuma Güler, “Bu işin tatlıya bağlanmasında emeği geçen, katkısı olan belediye başkanımız sayın Poyraz’a, sayın Şendiller’e ve her zaman bizim yanımızda olan, mağduriyetimizde sesimizi duyuran basın mensuplarına teşekkür borçluyuz” dedi. (Kimlik - www.kanal46.com)