Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 162. yıldönümü ve polis haftası, düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor. Şehit Celil Dağ Polis (Serintepe) Karakolunda düzenlenen huzur toplantısında vatandaşlar ve polisler bir araya gelirken, vatandaşlar asayişten memnun olduklarını dile getirdiler.

Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 162. yıldönümü ve polis haftası etkinlikleri arasında yer alan huzur toplantılarının ilki, Şehit Celil Dağ Polis (Serintepe) Karakolunda yapıldı. Toplantıya, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kocatürkmen, Trafik Şube Müdürü Mehmet Uygun, Asayiş Şube Müdürü Mehmet Harman, Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Rüstem Yırtar, Emniyet Amiri Erdal Yağmur, karakolun bölgesi içerisinde bulunan 46 mahalle muhtarı, okul müdürleri ve bazı vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlar, genel olarak asayişten memnun olduklarını ve huzur içerisinde yaşamlarını sürdürdüklerini belirtirken, bazı eksik gördükleri noktalarda da düşüncelerini aktardı. Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kocatürkmen ise vatandaşları dikkat etmeleri gereken bazı konularda uyararak, yapmaları gereken şeyleri hatırlattı.

Toplantıların amacının vatandaşla kaynaşmak olduğunu kaydeden Kocatürkmen; “Teşkilatımızın kuruluşunun 162. yıldönümü etkinlikleri kapsamında huzur toplantıları yapıyoruz. Böylece hem mahalle muhtarlarımızla bir araya gelip kaynaşıyor, hem de birbirlerimize sıkıntılarımızı aktarıyoruz. Genel olarak muhtarlarımız ve halkımız asayişten memnun. Ancak küçük çaplı tinerci, balici olayları oluyor. İnsanlarımız bundan şikayetçi. Bunlarda yeni mahallelerde değil eski mahallelerdeki, meczup binalarda yaşıyorlar. Halkımızın şikayetçi olduğu konu bu. Bunlara karşıda polis olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bunun dışında herhangi bir memnuniyetsizlik yok, insanlarımız asayişten gayet memnun ve bize karşı bu memnuniyetlerini dile getirdiler” dedi. (www.kanal46.tv)