Yapılacak olan ilk genel seçimde milletvekili adayı olmasına kesin gözü ile bakılan ve bu kapsamda mahalle gezilerini tam gaz sürdüren Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Sütçü İmam Mahallesi’nde muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Çevre mahalleler Senem Ayşe ve Beyazıtlı Mahalle muhtarlarının da katıldığı ziyarette hizmetler hakkında bilgiler alan Başkan Poyraz, vatandaşların sorunlarını dinledi. Belediye çalışmaları hakkında vatandaşlar ve muhtarları bilgilendiren Başkan Poyraz özellikle, çevre temizliği, alt yapı çalışmaları ve yollara büyük hassasiyet gösterdiklerini belirterek artık küçük sokaklarda asfalt uygulamasından vazgeçip kilit parke döşeyeceklerini söyledi.

İnsanların geride bıraktığı tek şeyin eserleri olduğuna vurgu yapan Başkan Poyraz, bu düşünce ile çalışmalarını devam ettirdiklerini ifade etti.

Kahramanmaraş’ın ve insanlarının çok güzel olduğunu kaydeden Başkan Poyraz, şunları kaydetti:

“Bu insanlarımız da hizmetlerin en güzelini hak ediyor. Çünkü bu şehirde bir tek Allah’ın selamını verdiğiniz insan kalbinin kapılarını size sonuna kadar açar. Bizde bu düşünceler içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerek teknik, gerek sosyal belediyecilikte üzerimize düşen tüm görevleri bir bir yerine getiriyoruz. Şehrimizin bölge ayrımı yapmadan doğusundan batısına eşit hizmet götürerek, seferberlik ruhuyla çalışıyoruz. Şu anda şehrimizin yeni imar planı hazırlanıyor. Hazırlanan proje Toprak Koruma kurulunda. Buradan çıkar çıkmaz İller Bankası’na teslim edeceğiz. Bu projeye göre yeni yerleşim yerleri belirleyip şehrin 25–30 yıllık gelişimini bu yönde yapacağız. En geç bir yıl içerisinde tamamlanacağını düşünüyorum. İmar planına uygun olarak ta ulaşım master planını ortaya çıkartacağız. Çünkü tüm çalışmalarımızda imar planına ihtiyaç var. İnşallah hiçbir çalışmamız plansız programsız olmayacak.”

Poyraz, şehirlerin girişlerinin o şehrin aynaları olduğunu belirterek kentin tüm girişlerine çeki düzen vereceklerini ifade etti. Sosyal belediyecilik anlamında da üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirten Başkan Poyraz, büyük bir gizlilik ve titizlik içerisinde yardıma muhtaç insanlara el uzatmaya devam ettiklerini söyledi.

Özellikle gençlere yönelik çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Başkan Poyraz, her mahalleye olmasa bile merkezi olabilecek 3–4 mahalleye okuma salonları yaptıklarını kaydetti. Başkan Poyraz, “Bu bağlamda Sütçü İmam Mahallemize de bir okuma salonu yapacağız. Çünkü çocuklarımızı yavrularımızı internet kafelerden uzak tutmak için bu yerlere ihtiyacımız var. Çocuklarımız burada kitaplarını okurken, kuracağımız bilgisayarlarla da internete girecekler, gerektiğinde oyun oynayacaklar, istediği bilgiye ulaşacaklar” dedi. Başkan Poyraz daha sonra mahalle muhtarları ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. (www.kanal46.com)