Kahramanmaraş Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, Kanal 46'da yayımlanan "Başkan Mustafa Poyraz'ı Allah'a havale ettiler" başlıklı haberle ilgili olarak Yazı İşleri Müdürlüğümüze bir açıklama gönderdi.


"Haber portalınızda 28.05.2012 tarih ve 11.45 saati itibarı ile yayınlanan haber incelenmiş olup, konu ile ilgili cevap ve düzeltme yazısı ekte gönderilmiştir. Konu ile ilgili haberin düzeltilerek kamuoyunun bilgilendirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim" ifadelerini kullananan ve Belediye ve parti bünyesinde günden güne etkinliğinin ve ağırlığının arttığı gözlemlenen Cevdet Kabakçı; "Bahse konu haberde Necati Bulut isimli esnafın görüşüne yer verilerek yapılan haber gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.


İŞTE KABAKÇI İMZASI İLE GÖNDERİLEN 'DÜZELTME VE BİLGİLENDİRME' YAZISI:


"Haber psrtalınızda 28.05.2012 tarih ve 11.45 saati itibarı ile yayınlanan haberde Necati Bulut isimli esnafa ait işyerinde 79 bin lira bedel tespit edildiği bilgisi yer almaktadır. Bahse konu haberde Necati Bulut isimli esnafın görüşüne yer verilerek yapılan haber gerçeği yansıtmamaktadır. Ekte sunduğumuz belgelerde haberde görüşlerini dile getiren Necati Bulut isimli esnafın gayrimenkulüne 79 bin TL bedel değil, 94 bin 116 lira değer konulmuştur. Üstelik bu bedel Kahramanmaraş Belediyesi tarafından değil, Kahramanmaraş 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından konulmuştur. Haberde Necati Bulut isimli esnaf kendisine ait 5 işyerine 79 bin lira değer verildiğini söylemektedir. Necati Bulut isimli esnafa ait Hayrullah Mahallesi hudutları içerisinde yer alan 275 ada 16 parselde kayıtlı taşınmaza Kahramanmaraş Belediyesi olarak 94 bin 116 lira ödeme yapılmıştır. Haberde bahsedildiği gibi 5 adet gayrimenkule değil, bir adet gayrimenkule aittir. Habere konu olan gayrimenkule mahkeme tarafından konulan 94 bin 116 TL değer Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Kahramanmaraş 1. Asliye Hukuk Mahkemesi hesabına yatırılmıştır. Konu ile ilgili haberin düzeltilerek kamuoyunun bilgilendirilmesi hususunda gereğinin yapılmasını rica ederiz."


Söz konusu bu yazılı açıklamanın ekinde ise; ödeme emri düzenlenmesi, ödeme emri evrakları öe ödeme emri belgesinin birer örnekleri yer aldı. (www.kanal46.com)