Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a silahlı saldırıda bulunduğu için dün geceyarısından sonra gözaltına alınan zanlı Emniyet'teki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.


Dün gece saat 21.30 sıralarında Yusuflar Mahallesi'nde bulunan teyzesini, eşi ile birlikte ziyarete giden ancak özel otomobilinden indikten sonra silahlı saldırıya uğrayan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı yaralayan zanlı Battal K., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kahramanmaraş Adliyesi'ne sevk edildi. Polis yeleği giydirilerek Emniyet'ten çıkartılan zanlının soğukkanlı davranışları ise dikkatlerden kaçmadı. Battal Kenger (42) basın mensuplarının sorularını da cevapsız bıraktı. Nöbetçi Cumhuriyet savcısına yaklaşık 2 saat ifade veren Battal K., "silahla kasten yaralama" suçundan çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.


OLAYDAN SONRA KAÇTI AMA GECEYARISI YAKALANDI...


Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı pompalı tüfekle sol bacağından vurarak yaralayan şahıs, polis ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda yakalandı.


Dük akşam sat 21.30 sıralarında Yusuflar Mahallesi'ndeki teyzesini, eşi ile birlikte ziyarete giden Başkan Musfata Poyraz, özel otomobilinden indiği esnada saldırıya uğradı. 4 el ateş edilen pompalı tüfekten çıkan saçmalarla sol bacağından yaralanan Poyraz hemen hastaneye kaldırılırken saldırgan ise kayıplara karışmıştı.


Yapılan araştırmada saldırganın geçen yıl Belediye'nin Sosyal Hizmetler biriminde işten çıkartılan 35-40 yaşlarındaki şirket işçisi Battal K. olduğu belirlendi. Aralarında Özel Harekatçıların da bulunduğu polis ekiplerinin geceyarısından sonra saat 01.00 sıralarında söz konusu şahsı Doğukent karşısındaki arazide yakaladıkları öğrenildi. Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şahsın sorgulanmaya başlandığı bilgisine ulaşıldı.


Kahramanmaraş'ı sarsan olayla ilgili olarak başlatılan çok yönlü soruşturma devam ediyor. Öte yandan Başkan Mustafa Poyraz'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


HASTANEYE ZİYARETÇİ AKINI


Başkan Mustafa Poyraz'ın saldırıya uğradığını öğrenenlar Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi Yörük Selim Ek Hizmet Binasına akın etti. Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bazı milletvekilleri, Baro Başkanı Avukat Metin Doğan, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, İGM üyeleri Ekrem Ergin ve Ahmet Arıkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakçı, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Poyraz'ın yakın dostlarından sanayici-işadamı Mahmut Arıkan, Mehmet Beşen-2, Mustafa Buluntu, Ak Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Av. Fırat Görgel, Belediye Veteriner İşleri Müdürü Cengiz Berberoğlu, Belediye Özel Kalem Müdürü M. Fatih Ertaş, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Yaşar Kaymak, Belediye İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü A. Kadir Kırmacı, Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Danışmanı Zeynep Arıkan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim hastaneye gelerek Poyraz'ın sağlık durumu hakkında bilgiler aldılar. 


BAŞKAN POYRAZ'IN SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR..


Dün akşam uğradığı silahlı saldırı sonucu sol diz kapağının arka kıosmından yaralanan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın sağlık durumu iyiye gidiyor.


Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Bekerecioğlu, saldırıya uğradıktan hemen sonra Yörük Selim Mahallesi'ndeki Ek Hizmet Binası Acil Servisi'ne kaldırılan Poyraz'a burada ilk müdahalenin yapıldığını bildirdi.


Prof. Bekerecioğlu, bugün itibariyle Poyraz'ın, Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi'ne sevkedildiğini ve orada kendisinin de bizzat ameliyata girdiğini belirterek; "Ameliyat başarılı geçti. Belediye Başkanımızın sağlık durumu iyi ve gerekirse birkaç gün sonra taburcu edebiliriz" diye konuştu. Öte yandan; Poyraz'a ziyaretçi akını sürerken, bugün ikindi saatlerinde Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Nevzat Pakdil de hastaneye gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti.


POYRAZ: DURUMUM İYİ, HAMD OLSUN...


Bu arada saldırıya uğrayan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da “Ailemle akrabalarıma bayram ziyareti yaptığım esnada silahlı saldırıya uğradım. Ayağımdan yaralıyım. Şu an hastanedeyim. Durumun iyi hamdolsun. Doktorlarımız yakın ilgililer. Saldırıyı düzenleyen şahsın belediyemizden yaklaşık iki yıl önce kendi isteğiyle ayrılan bir işçi olduğunu duydum” dedi.


Başkan, gerekli soruşturmalar yapılıp en kısa zamanda olayın neticeleneceğini belirterek, “Geçmiş olsun dileklerini ileten bütün hemşehrilerime ve dostlarıma teşekkür ediyorum. En kısa zamanda hızımızı kesmeden hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Herşey şehrimizin güzel insanları için” diye konuştu.(www.kanal46.com)


 


(NOT: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR.)