Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Poyraz, son günlerde kendisi ve belediye hakkında ortaya atılan iddialara cevap verebilmek için TV’ye çıktı.

2002’de oturduğu başkanlık koltuğunda 2004 ve 2009 yerel seçimlerini de kazanarak 8 yıldır başkanlık yapmakta olan Mustafa Poyraz ile yönetimindeki Kahramanmaraş Belediyesi hakkında Ökkeş Şendiller sıkı bir muhalefet yürütüyor.

Türk siyasetinin tanınmış isimlerinden ve kendi deyimi ile ‘Üzerindeki ölü toprağını kaldırabilmek için” geldiği memleketinde irtibat bürosu açarak aktif siyasete dönme sinyalleri veren Ökkeş Şendiller, Poyraz ve belediye aleyhine birbiri ardına ortaya attığı iddialara şu ana kadar belediye cephesinden herhangi bir cevap gelmemişti.

Poyraz hakkında ortaya atılan iddialara sessiz kaldığı için AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a da önceki gün yaptığı basın toplantısında eleştirilerde bulunan Şendiller, şunları kaydetti:

“Bizim söylediklerimize sessiz kalmaları kesinlikle mümkün değil. Er ya da geç bir cevap vermek zorundalar. Gönül isterdi ki bir basın toplantısı ile gazetecilerin huzurunda bunları cevaplasın. Ya da TV’ye birlikte çıkalım ve orada bunları karşı karşıya ele alalım. Neyse şimdilik bununla idare edeceğiz. Tek başına da olsa söylediklerini dikkatle takip edeceğiz. Ondan sonra da yine bizim söyleyeceklerimiz elbette olacak.”

PROGRAM TAM 110 DAKİKA SÜRDÜ

Başkan Mustafa Poyraz’ın konuk olarak katıldığı ve Turgay Terzibaş’ın hazırlayıp sunduğu “B Planı” isimli program Cuma akşamı saat 21.30’dan itibaren canlı olarak yayımlandı. Yaklaşık 110 dakika süren programda hayli gergin görünen Başkan Poyraz, gündemdeki konuların yanında Terzibaş ve izleyenlerden gelen soruları da cevaplandırmaya çalıştı.

Kendilerine verilen emanet çerçevesinde görevlerini en iyi bir biçimde yerine getirmeye gayret ettiklerini söyleyen Başkan Poyraz, ihale iptallerinin kanun ve mevzuat dâhilinde gerçekleştiğini öne sürerek, yakınları ile çevresine ihalelerin peşkeş çekildiği yönündeki iddiaların ise kesinlikle doğru olmadığını öne sürdü.

“PARK VE BAHÇE İŞÇİLERİ 15 GÜN SONRA İŞBAŞI YAPACAK” MÜJDESİ

Mercimektepe bölgesindeki Başkanlık Konutu’nda geçen Cuma günü SGK müfettişleri tarafından çalışırken tutanakla tespit edilen Park ve Bahçe işçilerinin durumunun sorulması üzerine Başkan Poyraz’ın; “Bizim yanımızda 10 yıldır çalışmakta olanların yarım kalan bir işle ilgili olarak 2 saatlik bir çalışmasının ne zararı olabilir ki” diyerek söz konusu kişilerin çalıştığını kabul ettiği görüldü.

Bu arada şu anda kendilerinde çalışan Park ve Bahçeler işçilerinin olmadığını söyleyen Poyraz’a karşılık e-mail gönderen bir izleyici ise; “Biz çalışıyoruz Sayın Başkanım. İsterseniz sabah gelin çayımızı için” ibaresini kullanması ise dikkat çekti. Poyraz, buna rağmen kimsenin çalışmadığını ileri sürürken; “Şu anda Toplum yararına çalışma programı kapsamında istihdam var. İhale nedeni ile işsiz kalan Park ve Bahçelerin şirket işçileri ise 15 gün sonra yeniden işbaşı yapacaklar” müjdesini verdi. Ancak mevzuat uzmanları ise ihale süreci kapsamında itirazların devam etmesi nedeni ile böyle bir olasılığın zayıf ihtimal olduğu görüşünü savundular.

Başkan Poyraz yine bir soru üzerine belediye olarak hizmet alımı yaptıkları hiçbir şirkete borçlarının bulunmadığını ve işçilerin maaş alamama sıkıntılarının da şirketlerden kaynaklandığını ileri sürdü.

“BELEDİYE’NİN BORCU 100 DEĞİL 50 MİLYON LİRA”

Program yapımcısı ve sunucusu Turgay Terzibaş’ın bazı sorularla köşeye sıkıştırdığı Poyraz, zorda kaldığı anlarda belediyenin asli ve rutin görevi olan yol, kaldırım ve park gibi faaliyetlerine sığınarak cevap vermeye çalıştı. Haklı eleştiri ve önerilere de her zaman açık olduklarını söyleyen Poyraz’ın çoğu zaman hayli gerildiği ise gözlerden kaçmadı.

Belediye’nin şu anki borcunun iddia edildiği gibi 100 milyon lira olmadığını öne süren Poyraz; “Belediye olarak elbette alacağımız da var, borcumuz da. Ama toplam borcumuz 100 değil, kabataslak 50 milyon lira civarındadır” ibaresini kullandı.

“ÖKKEŞ BEY DE ADAY OLABİLİR”

Terzibaş’ın; “Sayın Başkan, Ökkeş Şendiller sizinle ilgili sıkı bir muhalefet yürütüyor ve hayli iddialarda bulunuyor. Sizin AK Parti teşkilatı ile aranız açık mı? Şendiller’in bağımsız belediye başkan adayı olabileceği da ileri sürülüyor. Bunlar hakkında neler söyleyeceksiniz?” şeklindeki sorusuna ise Poyraz şu karşılığı verdi:

“Benim ile teşkilat arasında bir sıkıntı yok. Onlar görevini ben de görevimi yapmaya çalışıyorum. İl başkanını da ilçe başkanını da önceden beri tanıyorum. Bu görevler bizler için birer onurdur. Milletvekillerimiz de bir konu olduğunda yanlarına vardığımız zaman bizlere yardımcı oluyorlar. Ökkeş bey kardeşimiz de tabiî ki herkes gibi aday olabilir. Eski bir milletvekilimiz de daha önce aday oldu biliyorsunuz. Ökkeş bey neden olmasın? Benim vekil adaylığı konusuna gelince de; yarının sahibi Allah’tır. Şimdi benim aklımda vekillik değil hizmet var. Eğer öyle bir şeyi şu aşamada aklıma sokarsam hizmet yapabilmem mümkün değildir. Yarının neler getireceğini de sadece Yüce Allah bilir. Bizler de Allah’ın rızasını kazanabilmek için bu halka hizmet ediyoruz.”

Başkan Poyraz, Kürtül bölgesine yapılacak olan yeni çöp dökme alanı konusundaki eleştirileri de cevaplandırarak; “Söz konusu bölgeye katı atık depolama tesisi yapılması konusuna belediye olarak tek başımıza karar vermiş değiliz. Devletin ilgili ve yetkili kurumlarından da görüş alınarak burası belirlendi. Bakanlar Kurulu’ndan da istimlâk için karar çıktı. Kendi kafamıza göre iş yapıyor değiliz.”

PROGRAM SAATİ DİZİ VE KONSER İLE ÇAKIŞTI

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın konuk olarak katıldığı program ise Türkiye’de izlenme rekorları kıran ve Kanal D’de yayımlanan ‘Hanımın Çiftliği’ dizi filminin yayın saatine denk geldi.

Bu arada üniversitenin Bahar Şenliği’nde sahne olan ünlü sanatçı Gökhan Özen de aynı saatlerde konser verince programın izlenme oranı beklendiği gibi pek yüksek olmadı. Hâlbuki Kahramanmaraş Belediyesi ise izleyici sayısını artırabilmek için kent merkezindeki billboardların büyük bölümünde Başkan’ın konuk olarak katılacağı programın duyurusunu koydurmuştu.

Öte yandan; kendisi ve belediyesi hakkında ortaya atılan birçok iddialara söz konusu bu programda cevap vermeye çalışan Başkan Poyraz’ın önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı ile gazetecilerin karşısına çıkması da istendi. (AJANS 46 YAYIN İZLEME VE TAKİP SERVİSİ - www.kanal46.com)