Kadın Çalıştayı’nda konuşan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kadın derneklerinin hizmetine sunulmak üzere bir merkez yapacaklarını söyledi.


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Kent Konseyi’nin işbirliği ile düzenlenen Kadın Çalıştayı’nda konuşan Başkan Mustafa Poyraz, kadınların toplumlar için kutsal bir varlık olduğuna işaret ederek; “Peygamber Efendimizin buyurduğu ‘Cennet Annelerin ayağı altındadır’ düsturu inancımızın kadınlara verdiği önemi göstermektedir. Kadınlarımız başımızın tacıdır. Onlar için ne yapsak azdır. Hizmetin en iyisine en güzeline layık kadınlarımıza hizmet etmeyi kendimize bir borç biliyoruz” dedi.


Çalıştayda konuşan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise halen toplumda cahiliye döneminin izlerinin yer aldığını söyledi.


Kadına yönelik nahoş olayları halen medyada üzüntüyle takip ettiklerini ifade eden Başkan Poyraz sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer bu gün kadınlarımızla alakalı toplumumuzda, ailemizde, çevremizde bir takım sorunlar varsa ki var. O bizim eksikliğimiz. Demek ki halen daha cahiliye düşüncesinin anlayışını, zihnimizden atamamışız demektir. Çünkü her şeyden önce kadın bir annedir. Bizim dünyaya gelmemize sebep olan varlıktır. Yani annelerimiz olmasa kadınlarımız olmasa ne ehemmiyeti olur toplumun. Her fırsatta söylüyorum, kadınla erkek bir elmanın iki yarısı gibidir O zaman hepimize düşen görev yaptığımız bir işi maslahat için yapmadan yani yapmak için yapmadan işin ruhuyla birlikte meseleye sahip çıkacağız.


Bugün burada kadınlarımızın sorunları konuşulacak. Biz Kahramanmaraş’ta özellikle de son üç yılda çok ciddi adımlar attık. Kadın derneklerimizin yanı sıra özellikle de Kent Konseyimiz bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptı.”


Kadınlara yönelik çalışmaları önemsediklerine dikkat çeken Başkan Poyraz, şunları kaydetti: “Öncelikle evde el işleri yapan kadınlarımızın bu emeklerinin boşa gitmemesi için Kadın Değerlendirme Merkezi’ni hizmete açarak, kadınlarımızın emeklerinin değerlendirilmesini sağladık. Daha sonra kadınlarımıza yönelik Kadın Yaşam Merkezi’ni açarak kadınlarımızın hizmetine sunduk.


Şiddete maruz kalmış ve gidecek yeri olmayan kadınlarımıza sahip çıkma adına beş yıldızlı otel konforunda kadın Sığınma Evi’ni hizmete açarak Sosyal Yardımlaşma Kurumu’na verdik ve şu anda içerisinde psikologu da olmak üzere kadınlarımız orada barınıyor. Kent Konseyi’nden gelen bir talep üzerine Kadın Danışma Merkezi’ni hizmete sunduk.


Önümüzdeki 8 Mart’a yetişmek üzere de ilimizde faaliyet gösteren ve işler halde olan kadın derneklerimize salonu müşterek olmak üzere ayrı yerleri olan bir merkez yapacağız. Kadın Danışma Merkezi şu anda Şekerdere üzerindeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde bir yer hazırlandı ve bir haftaya kadara hizmete girecek. Kadınlarımız bu yeni merkezleri açılıncaya kadar oradan istifade edebilirler.


Biz istiyoruz ki toplumumuzun hiçbir sorunu olmasın. Toplumumuzun sorunu bizim sorunumuz bilinciyle hareket ediyoruz. Tertemiz güzel bir şehrin, tertemiz insanlarının olduğu bir şehirde sorun istemiyoruz. Hele hele de kadınlarımızın sorun yaşamasını istemiyoruz. Kadına şiddet uygulanmasını da kabul etmiyor ve istemiyoruz. Böyle bir düşünce ne bizim insanlığımız da var, ne inancımızda var ne de anlayışımız da var.”


Kadın Çalıştayı’nda AK Parti Muş Milletvekili Doç. Dr. Muzaffer Çakar, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şengül Karaman, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan birer açılış konuşması yaptılar.


Konuşmaların ardından çalıştaya geçildi ve Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ayşe Durakbaşa ve Ankara 8. Aile Mahkemesi Emekli Hakimi Eray Karınca birer konuşma yaptılar. (www.kanal46.com)