Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Orta Hal olarak bilinen alanda Belediye'nin geçici işgaliye vererek oluşturduğu işyerlerinde son günlerde yaşanan sorunla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Orta Hal’de bir süredir sorun yaşandığını belirten Başkan Poyraz, "Biliyorsunuz daha önce buradaki esnafımız Atatürk Bulvarı üzerindeki Belediye Pasajı’nda bulunuyordu. 50 yıldır burada bulunan esnafımıza 3 yıldır boşaltmaları yönünde tebligat gönderiyorduk. Sonunda esnafla mutabakata vardık ve geçici olarak Orta Hal mevkisinde yer gösterdik. Şimdiki yerleri geçici, bunu baştan belirttik ve anlaştık. Daha sonra burayı boşaltacaklar. Şimdi bizden çatı yapılmasını istiyorlar. Biz de belediye olarak çatı yapmalarına izin veremeyeceğimizi anlattık" dedi.

Belediye olarak gereğinden fazla fedakârlık yaptıklarını kaydeden Başkan Poyraz, Yeni Hal bölgesine kooperatif yapılacağını ve esnafın da ihaleye girerek buraya taşınacağını söyledi.
Esnafla daha önceden mutabakat yaptıklarını belirten Başkan Poyraz konuşmasında şunları söyledi:

"Orta Haldeki geçici yapılaşmayla ilgili olan bir tıkım sıkıntılar var. Bunları sizlerle paylaşmanın doğru olacağını düşündük. Oradaki esnaf arkadaşlar çatı istediklerini söylüyorlar. Bizim onlarla mutabakatımızı yaparken belirli şartlarımız vardı. Bu mutabakatı yaparken de hepsine söyledik altını çizerek, ‘burada geçici işgaliye olarak oturuyorsunuz, yeni yer yapılana kadar oturacaksınız’ dedik. Buraya çatı yaparak kalıcı hale getirmeyeceğimizi belirttik. Fakat bir aydır çatı yapılması konusunda bir ısrar var ve özellikle bugün yaşanan tatsız olayında sebebi bu. Biz bu esnaf arkadaşlarımıza elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Hatta bir kısım kamuoyunun haklı olarak keşke başkan izin vermeseydi demesine rağmen şehrin merkezinde bir yere geçici işgaliye vererek dükkânlarını yaptık. Birim metrekare fiyatı 2 TL olmasına rağmen geçici olduğu için birim metrekare fiyatına 30 kuruş ödeyecekler. Bunun yanı sıra yapabileceğimiz tüm isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Fakat çatı istekleri asla olamaz, olmayacak. Çatı bizim kırmızıçizgimiz. Şehrin merkezinde daha önce bir ucube vardı şimdi bir başka ucubeye fırsat vermeyeceğiz. Kararlıyız."

Başkan Poyraz konuyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. (www.kanal46.com)