Kahramanmaraş İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangında dumandan etkilenen 4 personel çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.


Olay saat 15.30 sıralarında Yeni Hükümet Caddesi üzerindeki kurum binasının kazan dairesinin bulunduğu bodrum katında çıktı. İddiaya ve çevre sakinlerinin verdiği bilgiye göre, kazan dairesinde yaşanan bir patlamanın ardından çıkan yangın üzerine binanın tüm katlarını duman kapladı.


Dumanları fark eden kurum çalışanları hemen 110’a ve 155’e durumu bildirerek yardım istedi. Olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemleri alırken, itfaiye erleri de yangına müdahale etti. Bu sırada dumandan etkilenen ve camlarda bekleyen çalışanlar, “yardım edin” çağrısında bulundu.


İtfaiyenin müdahalesinin ardından dumandan zehirlenen 4 personel, binadan çıkartılarak ambulansla çeşitli hastanelere kaldırıldı. İtfaiyenin müdahalesi devam ederken, yangının kesin çıkış nedeni yapılacak incelemenin ardından ortaya çıkacak.


YANGINLA İLGİLİ BAŞLATILAN SORUŞTURMA SÜRÜYOR


Şehircilik ve Çevre İl Müdürü Saim Ata yangınla ilgili olarak şunları kaydetti; 'Binamız çok önceden doğalgaza geçmişti, bodrum katta bulunan ve fuel oille çalışan ve şu boş olan yakıt tankının sökülmesi sırasında, borularda bulunan donmuş fuel oilin sıcaktan koku yapmasından dolayı duman binayı yayıldı.


Dairede 110 personel vardı, bu personellerden sadece 4 bayanın yayılan dumandan etkilendi, çok şükür korkulacak bir durum yok.' (www.kanal46.com)