Elbistan ilçesinde, sahte paraya ve uyuşturucuya geçit yok.


Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, emniyet güçleri tarafından farkı gün ve tarihlerde yapılan kontrollerde sahte para ve uyuşturucu satıcılarına geçit vermiyor.
Elbistan Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerince Elbistan’da piyasaya sahte para sürülmesini önlemek amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde; S.T. ve B.C. isimli şahısların üzerinden 7 adet sahte 100 TL’lik banknot ele geçirildi. Şüpheli 2 şahıs hakkında piyasaya sahte para sürmek suçundan çıkarıldıkları mahkemece haklarında adli kontrol kararı verildi.
Yine, Elbistan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerince uyuşturucu madde ticaretini ve kaçakçılığını önlemek amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde ilçe merkezinde M.Ö. ve C.K. isimli şahıslardan, satışa hazır halde fişek diye tabir edilen ve daralı ağırlığı 288,57 gram gelen kubar esrar maddesi ele geçirildi. Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığınca mahkemeye sevk edilen C.K. adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, M.Ö. uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelece Grup Amirliği ekiplerince takipte olan S.S. ise yakalandı. Üzerinde 15.81 gram kubar esrar maddesi, 19 adet Ecstasy uyuşturucu hap ele geçirilen S.S. sevk edildiği mahkemece tutuklandı. S.S.’nin, daha önceden hap sattığı 1 kişinin komaya girmesine sebep olduğu öğrenildi.(İHA)