Halk arasında Yeni Sanayi olarak bilinen Küçük sanayi sitesi içerisinde görüntü kirliliği oluşturan hurda araçlar çekiciler yardımı ile tek tek kaldırılıyor.


Kahramanmaraş Belediyesi Zabıta ekipleri sanayi sitesinde görüntü kirliliği oluşturan hurda araçların kaldırılması için çalışmalara başladı.


Konu ile ilgili yapılan açıklamada: “Zabıta ekiplerimizce Aralık 2011 ayı içinde şehrimiz Yavuz Selim Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi içerisinde çevre kirliliği oluşturan terk edilmiş hurda araçların kaldırılması için çalışmalar yapılmaktadır.


Zabıta ekiplerimiz Küçük Sanayi Sitesi içinde terk edilmiş halde bulunan hurda araçların öncelikle sahiplerine veya sorumlularına ulaşmaya çalışmakta, araştırmalar neticesinde sahibi veya sorumlusu bulunmayan hurda araçlar toplanarak çekiciler ile belediyemiz hurda araç deposuna teslim edilmektedir.


Zabıta Müdürlüğü olarak çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek olup, hurda araçlarını terk ederek cadde ve sokaklara gelişigüzel bırakan ve çevre kirliliğine neden olan şahıslar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 41/6. Maddesi gereğince idari para cezaları da uygulanacaktır. Yine zabıta ekiplerimiz hurda araçlardan ayrı olarak çevre kirliliği oluşturan diğer emtiaların da kaldırılması için sorumlularına gerekli uyarılarda bulunmuş olup, kaldırmayanlar hakkında ise idari para cezaları uygulanacaktır” denildi.