Kahramanmaraş’ta metal mutfak eşyaları fabrikasında yangın paniğe neden oldu. Yangın, itfaiye ekipleriyle birlikte toplumsal olaylarda kullanılan TOMA’nın müdahalesiyle tamamen söndürüldü.


Yangın Dulkadiroğlu ilçesinde Yeni Sanayi Sitesi’nde yer alan metal mutfak üreticisi fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.


Yangın ihbarıyla olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangına itfaiye ekiplerinin yanı sıra toplumsal olaylarda kullanılan TOMA’da müdahale etti. Tamamen söndürülen yangının çıkış sebebi araştırılıyor.


Yangında ölen ya da yaralanan olmaz iken, büyük çapta maddi hasar oluştu.


Konu ile ilgili olarak İtfaiye Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada:
“13 Temmuz 2017’de, saat 17.25’te, Yeni Sanayi Sitesi’nde bulunan dört katlı bir metal fabrikasında çıkan ve çok kısa süre içinde büyüyen yangına Büyükşehir İtfaiyesi 20 araç ve 50 personelle müdahale etti. Söndürme ve soğutma çalışmaları sabahın ilk saatlerine kadar sürdü.


Dört katlı binanın ambalajlama bölümü olan en üst katında başlayan yangın, bu katın büyük bölümünde bulunan sıkıştırılmış karton balyalar sebebiyle dakikalar içinde alt katı sardı. Alevlerin kaynağına ulaşmak için seferber olan itfaiyeciler, meydana gelen patlamalar sebebiyle büyük güçlük yaşadı. Patlamalara tiner kutularının sebep olduğu belirlendi. Yoğun duman ve yüksek ısının müdahaleyi zorlaştırdığı yangında, itfaiyeciler, alevleri çok sayıda tüpün bulunduğu mutfak bölümüne sıçratmamak için büyük çaba harcadı.


Büyükşehir Fen İşleri, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ve KASKİ araçlarının da katıldığı söndürme çalışmasına yangına Emniyet Müdürlüğü de TOMA ile destek verdi.


Beş saatlik müdahale sonrasında kontrol altına alınan yangın, saat 24.00 sıralarında tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmaları saat 04.00’e kadar devam etti.


Yangının, sanayi tipi tüplerin bulunduğu alt kata sıçratılmaması, büyük bir faciayı önledi.


Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken fabrikada ciddi maddi hasar oluştu.