Kahramanmaraş eski milletvekili ve son aylarda yaptığı başarılı çıkışlar ile kentin tek kişilik muhalefeti konumuna yükselerek halkın gönlünde taht kurmayı başaran Ökkeş Şendiller, rekor bir fiyata giden billboard ihalesini, katılımcıları ve emeği geçenleri can-ı yürekten tebrik etti.

Bu yıl içerisinde yapılan iki ihalenin iptal edilmesinin ardından 30 Eylül’de yenilenen ihalenin basına ve kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirilmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Şendiller şunları söyledi:

“Öncelikle güzel ve şeffaf bir ihalenin ortaya konmasında büyük emekleri geçen Encümen Başkanı Mehmet Hamzaoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Hasan Kara başta olmak üzere komisyonda görev alanları tebrik ediyorum. İhalenin rekor fiyata gitmesinden de ayrıca çok mutluyum. Benim için önemli olan Kahramanmaraş Belediyesi’nin ve Maliye’nin kasasına ne kadar çok para girdiğidir. Tüyü bitmedik yetimlerin haklarının korunmasıdır. Yıllığı 1 milyon 412 bin liraya giden bu ihale ile Belediye’nin kasasına aylık 118 bin lira, Maliye’nin kasasına da yine aylık KDV olarak 22 bin lira girecek. Gelir vergisi ile diğerleri de cabası. Yani yılda toplam olarak 2 milyon liranın üzerinde bir parayı buluyor. İşte bizim amacımız ve yapmak istediğimiz de buydu. Bu vesile ile şunun bir kere daha bilinmesini isterim ki; bizler kuru kuruya muhalefet değiliz. Güzel olarak yapılan her işin de yanındayız. Öncekilerin aksine bu son ihaleye hiç gelip takip etmediğini öğrendiğim Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın da bir an önce ihaleyi onaylaması ile bir hayırlı iş daha gerçekleşmiş olacaktır.”

Daha önce 1 milyon 200 bin liraya giden ihalenin Başkan Mustafa Poyraz tarafından iptal edildiğini ve Kent Mobilyaları’nın işletmeciliğinin bir süre belediyece yapıldığını da hatırlatan Şendiller, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Eğer o ihale onaylansa idi belediyenin kasasına aylık olarak 100 bin lira girmiş olacaktı. İhale iptal olunca Belediye billboardları 7 ay süre ile işletti. Yani bu sürede 700 bin lira kazanması gerekirdi. Söz konusu 7 aylık sürede 700 bin liradan daha az gelir elde edilmişse şayet, Başkan Mustafa Poyraz belediyeyi zarara uğratmış demektir. Bunun da takipçisi olacağız.”

İHALE KOMİSYONU’NDA KİMLER VARDI?

Encümen Başkanı Mehmet Hamzaoğlu, Encümen üyeleri; Hasan Kara, Muharrem Kırmızıkaya, Aslan Akmaz, Ali Bolat ve Hacı Mehmet Güner.

BİLLBOARD İHALESİNE REKOR FİYAT: 1 MİLYON 412 BİN LİRA!

KAHRAMANMARAŞ Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan Kent Mobilyaları (billboard) ihalesi 30 Eylül’de gerçekleştirildi.

Belediye Encümeni tarafından bugün saat 15.00’da yapılan ve 7 firmanın katıldığı yıllık 500 bin lira muhammen bedelli bilboard ihalesi rekor bir fiyata gitti. İhaleyi; kent merkezinde faaliyet gösteren Akmansoy Marketlerin sahibi olduğu öğrenilen GSM Reklâm yıllık yüzde 18 KDV hariç olmak üzere 1 milyon 412 bin lira gibi rekor bir fiyat vererek kazandı.

7 yıl üzerinde yapılan ihale kapsamında ihaleyi kazanan firma, ilk üç ay içerisinde 1 milyon 500 bin liralık ta yatırım yapacak. Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın önümüzdeki günlerde ihaleyi onaylamasına kesin gözü ile bakılıyor.

İŞTE İHALEYE KATILAN ANCAK SONRADAN ÇEKİLENLER:

İstanbul Karma Açık Hava Reklâmcılık: 510 bin lira vererek çekildi.
İstanbul Şehir Işıkları: 670 bin lira vererek çekildi.
Kahramanmaraş Fa Ajans: 671 bin lira vererek çekildi.
İstanbul Alyans Grup: 971 bin lira vererek çekildi.

AÇIK ARTIRMADAN SONRA KAPALI ZARFA GEÇİLDİ

500 bin liradan açık artırma ile başlayan ihalede 3 firmanın kalması üzerine 1 milyon 280 bin liradan sonra kapalı zarfa geçildi. Verilen aranın ardından tekliflerini hazırlayarak kapalı zarfa koyan firmaların verdikleri fiyatlar tek tek açılarak okundu. Buna göre;

1- GSM Reklâm (Kahramanmaraş Akmansoy): 1 milyon 412 bin lira vererek ihaleyi kazandı. (Kapalı zarfa geçmeden önce son olarak 1 milyon 257 bin lira verdi.)

2- Özgecan Reklâm (Kahramanmaraş) : 1 milyon 360 bin lira. (Kapalı zarfa geçmeden önce son olarak 1 milyon 280 bin lira verdi.)

3- Noya Medya (Kahramanmaraş): 1 milyon 280.5 bin TL (kapalı zarfa geçmeden önce son olarak 1 milyon 280 bin lira verdi.) (www.kanal46.com)