Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş olaylarının 33. yıldönümü nedeniyle TRT canlı yayınında konuştu.


Vali Kocatepe canlı yayında şu ifadeleri kullandı; “Kahramanmaraş, bildiğiniz gibi 60’lı yılların sonunda başlayıp 70’li yıllarda artarak devam eden ülkemiz genelindeki genel provokatif bir planın kurbanı olmuş ve maalesef 1978 yılında istenmeden çıkan bir olayın sonucunda birçok hemşerimizi kaybetmişiz. Ancak geçen bu 33 yılın içinde Kahramanmaraş artık o yıllardaki Maraş değil. Bugün alevi, Sünni kardeşler olarak herkes birbirleriyle kucak kucağa, gönül gönüle, diz dize.  1978 öncesinde böyleydi, ama bugün geçmişe göre birbirlerine daha yakın ve sıcak bir yaklaşım içinde hemşerilerimiz.


Ramazan ayında iftarlarda birlikte oluyoruz. Muharrem ayında yine iftarda birlikte oruç açıyoruz. Sevinçte, kederde hep birlikte hareket ediyoruz ve Kahramanmaraş’ımız bu gün ülkemizin ekonomide söz sahibi illerinden biri. Hem sanayideki gelişmesiyle, hem genel anlamdaki gelişmesiyle ülkemiz ekonomisine yılda 500 milyon doların üzerinde katkıda bulunan, organize sanayi sitesi dolmuş, yeni organize sanayi arayışı içinde olan, herkesin birbiriyle akrabalık, hısımlık bağı içinde oldu huzurlu, güvenli bir şehir.


Maalesef yine o provokatif düşüncelerin sonucu olarak 78 olaylarının yeniden anılması gibi bir zorlama var İlimizdeki Alevi Kültür Derneklerine ve buradaki alevi kardeşlerimize. Bizim endişemiz burada yaşayan insanlarla ilgili değil. Biz zaten birbirimizin sevincinde de, derdinde de beraberiz, bunları paylaşıyoruz. Ancak bizim endişemiz PKK başta olmak üzere birçok örgütlerin bu mitingi kullanarak istenmeyen olayları çıkartma hadiseleri. Biz bu nedenle endişe duyuyoruz. Buradaki alevi kültür derneklerimiz olsun, alevi kanaat önderleri olsun kesinlikle böyle bir provokasyona gelmeyeceklerini ifade ediyorlar. Biz onlara güveniyoruz, onlarda diğer kardeşlerine güveniyorlar. Daha doğrusu Kahramanmaraş’ta herkes birbirine güveniyor. Valilik olarak, bu nedenle biz bu mitingin yapılmasına sıcak bakmıyoruz. Bu mitingin ilimizde gerçekleşmesi beklide telafisi mümkün olmayan olaylara neden olabileceği endişesindeyiz. Geçmiş yaranın kanatılmasının faydasın olamayacağı, dışarıdan gelenlerin burada içinde ki duygu ve düşünceleri kendi fikirleri ve ideolojileri doğrultusunda söyleyip bizi tahrik ettikten sonra ortaya çıkacak hasarın onarımında zorluk çekeceğimizi düşünüyoruz ve  bu mitingin yapılmamasını istiyoruz.”