Kahramanmaraş kent merkezinde 1936 yılından bu yana hizmet vermekte olan ancak bugün gelinen doluluk itibarı ile ihtiyaca cevap vermekte hayli zorlanan Şeyhadil Mezarlığı’nın genişletilebilmesi için düğmeye basıldı.

Geçen günlerde Kimlik Gazetesi ile Kanal 46 ve Maraş Gündem internet haber sitelerinde yer alan haberlerde; Şeyhadil Mezarlığı’nın bitişiğinde bulunan DSİ 201. Şube Müdürlüğü ile Karayolları binalarının bulunduğu alanların mezarlığa katılması yönünde vatandaşların talepleri dile getirilmişti.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise şunları kaydetti:

“Şeyhadil Mezarlığı artık yetmiyor ancak vatandaşlarımız ise cenazelerini buraya defnetmek istiyor. Şehrin değişik noktalarına yapmayı düşündüğümüz mezarlıklara kimse gitmek istemiyor. Bu nedenle Kahramanmaraş basınında da yer alan bu konu gündemimize girdi. DSİ 201. Şube Müdürlüğü ile Karayolları binalarının bulunduğu alanı mezarlığa katabilme konusunu gündemimize aldık. Milletvekillerimize de konuyu ilettik ve gerekli çalışmalara başlamak için bizden teknik bir dosya hazırlamamızı istediler. Biz belediye olarak bu alanların mezarlığa katılması durumunda söz konusu kurumların binalarını başka yerlere yapmayı taahhüt ediyoruz. Eğer bu gerçekleşirse Kahramanmaraş’ın mezarlık sorunu hayli çözülmüş olacak.” (www.kanal46.com)