Kahramanmaraş’ta, yapışık olarak dünyaya gelen ve ameliyatla ayrılan siyam ikizleri, kent halkının ilgi odağı oldu.


İki çocuk annesi Feyzullah ve Havva Solak çiftinin, 30 Eylül 2014 tarihinde ikiz bebekleri dünyaya geldi. Doğum öncesi tek yumurta ikizi olan çocukların bedenlerinin karınlarından yapışık olduğu anlaşıldı.
Bunun üzerine hastaneye yönetimi tarafından ailenin de izni alınarak 3 gün sonra ameliyat kararı alındı. Organları tamamen ayrı olan sadece deri olarak yapışık olan ikiz kardeşler yapılan başarılı bir operasyon sonrası birbirlerinden ayrıldı.
Tedavi sonrası taburcu olan Semanur ve Esmanur isimli siyam ikizleri, babaları tarafından Haydarbey Mahallesi üzerinde yer alan yeni evlerine getirildi.
Feyzullah ve Havva Solak çifti, çocuklarının bereketiyle yeni evlerine geldiklerini ifade ederek, hastane yönetimine ve destek olan herkese teşekkür ettiler.
Siyam ikizlerinin kendi ilçesinde ikamet ettiğini öğrenen Kahramanmaraş merkez Onikişubat Belediyesi yöneticileri harekete geçti.
Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihan Büyükdereli, Solak ailesini ziyaret ederek, yeni doğan ikizler için hediyeler verdi.
Ziyaret sırasında konuşan Nihan Büyükdereli, Solak ailesinin her zaman yanında olduğunu ifade ederek, “Kahramanmaraş’ta dünyaya gelen siyam ikizlerinin sağlıkları çok şükür iyi. Yapılan ameliyat sonrası ayrılan ikizlerin ailesiyle ömür boyu mutlu olmasını temenni ederim” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren baba Feyzullah Solak ise, Onikişubat Belediyesi yöneticilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Ziyaret, ikizlere alınan hediyelerin takdimiyle sona erdi.