Ankara’da iki gündür kendisinden haber alınamayan üniversiteli Merve Buse Ürgen Keçiören’de bir evde bulundu.

Zanlıların Merve’yi Bilkent Üniversitesi’ne kadar takip ettikleri ve kimsenin olmadığı bir anda ellerini ve ağzını bantlayarak araçlarının bagajına koyup kaçırdıkları belirlendi.

Bilkent Üniversitesi’nde öğrenim gören ve iki gündür kayıp olan Merve Buse Ürgen’in fidye için kaçırıldığı ortaya çıktı. Polis, önceki gece yaptığı operasyonda genç kızı fidyecilerin elinden kurtarmayı başarırken, zanlılardan biri gözaltına alındı.

Milliyet’in aldığı bilgiye göre, pazartesi günü okula gelmesine karşın aynı gece eve gitmemesi üzerine alarma geçen polis, yaptığı soruşturmada genç kızın fidye amacıyla kaçırıldığını ortaya çıkardı. Ailesinin başvuru üzerine harekete geçen Ankara Emniyeti Asayiş Şubesine bağlı Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri, Psikoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi genç kızın izini Keçiören’de buldu.

Araç plakası ipucu oldu
Polisin okulda ve genç kızın yakın çevresinde yaptığı araştırma sonrasında ilk ipucu Keçiören’de bulundu. Polis, soruşturma için özel ekipler kurdu. Olayın polise yansımasının ardından Bilkent Üniversitesi’ne giden polis ekipleri kamera kayıtlarını takibe aldı. Bu inceleme sırasında okulda şüpheli durumdaki bir aracın plakasını tespit ettikten sonra aracın sahibine ulaştı. Sivil polis ekiplerinin takibi sonrasında araç Keçiören’de bir evin önünde bulundu. Polis, pusu kurarak gelişmeleri takip ederken, genç kızın evde olduğu tespit edildi. Önceki gece yarısı eve yapılan baskında genç kız bulundu.
Zanlıların, borçlarını ödemek amacıyla para bulabilmek için Ürgen’i kaçırıp ailesinden “ödenebilecek” miktarda fidye istemeye hazırlandığı anlaşıldı. Polis, genç kızın bilgisine başvururken, zanlılardan birisi de sorguya alındı. Bu arada, sorguya alınan zanlının polis takibi sırasında Gölbaşı’nda bir eve girdikten sonra bileklerini keserek intihar girişiminde bulunduğu ve kendisini takip eden polis ekibince hastaneye götürülerek kurtarıldığı öğrenildi.

Polisin araştırmasında, genç kız ve ailesinin zanlılarla herhangi bir tanışıklığının olmadığı anlaşıldı. Polis, diğer iki zanlının peşine düştü. Genç kızın ailesi, Ürgen’i kurtaran emniyet görevlilerine teşekkür ederken, büyük sevinç yaşadı. Ürgen, başından geçenleri büyük soğukkanlılık içinde polise anlattı. Polisin olayla ilgili yarın açıklama yapacağı belirtildi.

Daha önce de okula gelmişler

Olayın ardından devam eden takipte, zanlılardan biri Gölbaşı’da gözaltına alındı. Genç kızı kaçıran üç zanlının Ürgen’in ailesinden fidye istemeye hazırlandığı anlaşıldı. Ürgen’i kaçıran kişilerin pazartesi günü Bilkent Üniversitesi’ne geldikleri, genç kızı takip ettikleri ve kimsenin bulunmadığı bir sırada genç kızı ağzını ve ellerini koli bantıyla yapıştırıp geldikleri kendi araçlarının bagajına koyup okul kampüsünden ayrıldıkları belirlendi. Zanlıların daha önce de okula bir kaç kez geldikleri ve BMW kullandığı için dikkat çeken genç kızı takip ettikleri anlaşıldı. (Mynet)