İki kadın öğretmeni taciz ettiği iddiasıyla soruşturma açılan ilköğretim okulu müdürünün makam odasındaki yapılan incelemede, sperm örnekleri bulundu.

Geçen ay, makam odasında iki kadın öğretmeni taciz ettiği iddiasıyla hakkında adli ve idari soruşturma açılan ilköğretim okulu müdürünün makam odasındaki kağıt ve peçete parçalarında Adli Tıp Kurumu uzmanlarınca yapılan incelemede, sperm örnekleri bulundu

1 Nisan 2010 tarihinde, bir kadın öğretmenin Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığı şikayet üzerine taciz iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ancak savcılık tarafından hazırlanan iddianameye dayanılarak Adana Yumurtalık Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan H.E'nin (42) tutuksuz yargılaması devam ederken, Adli Tıp Kurumu da raporunu tamamladı.

Adli Tıp Kurumunun raporunda, okul müdürü H.E'nin makam odasındaki kağıt ve peçete parçalarında sperm örnekleri bulunduğu kaydedildi. Bu arada, konuyla ilgili okuldaki bazı öğrencilerin ifadesine başvurulduğu belirtildi.

H.E hakkındaki iddialar, bir öğretmenin olayı şikayet etmesi üzerine ortaya çıkmış, daha sonra başka bir kadın öğretmen de cinsel taciz olayına maruz kaldığı gerekçesiyle dilekçe vermişti. H.E'nin TCK'nin 105/1 ve 105/2 maddelerine göre 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı öğrenildi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin de 1702 sayılı kanun gereğince ''iffetsizlik'' olarak nitelenen suç için görevden alma ve meslekten men iddiasıyla soruşturmasını sürdürdüğü, Adli Tıp Kurumu'nun hazırlayarak mahkemeye ilettiği raporun da bakanlık müfettişlerince dikkate alındığı kaydedildi. (Yumurtalık/ Adana Mynet)