Lise öğrencisi kıza tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan sanık, “küçük yaştaki kızla rızasıyla birlikte olmak suçundan” 5 ay hapse mahkum oldu.

1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, lise öğrencisi B.Ş'ye (17), arkadaşları ile götürdüğü bir evde tecavüz ettiği iddia edilen Tahsin Özübek (25) ile olaya karıştıkları öne sürülen, kardeşi Salim Özübek (19), arkadaşları İsmail Hakkı Tarhan (19) ve Zekeriya Nevik'in (18) yargılanmasına devam edildi.

Samsun'da bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanıklar Tahsin Özübek, Salim Özübek ve İsmail Hakkı Tarhan ile tutuksuz sanık Zekeriya Nevik duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Tahsin Özübek, mağdurla arkadaş olduklarını belirterek, kendi isteğiyle birlikte olduklarını savundu. “Mağdur benim kız arkadaşım. Kendi isteğiyle birlikte olduk. Hatta evlenmeyi bile planlamıştık. Ancak anlam veremediğim bir şekilde bu suçlamayı üzerime attı” diye savunma yapan sanık, diğerlerinin olayla ilgileri bulunmadığını söyledi. Diğer sanıklar da benzer savunma yaparak olaya karışmadıklarını ifade etti.

Mağdurun katılmadığı duruşmada ifadelerin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklardan Tahsin Özübek'i “küçük yaştaki kızla rızasıyla birlikte olmak” suçundan 5 ay hapse mahkum etti. Heyet, diğer sanıkların ise beraatını kararlaştırdı.