Yörük Selim'deki Kent Ormanı girişine Milli Mücadele kahramanı Arslan Bey'in, Ulu Camii karşısındaki parka da Tarihi Bayrak Olayı'nın canlandırıldığı heykelin dikilmesinin ardından Sanayi Kavşağına da 'dişli' heykeli konuldu.


Gerek yerel medya, gerekse sanayi esnafı tarafından adı ‘Sömelek köfte kavşağı’ çıkan küçük sanayi sitesi girişindeki kavşağa yapılan ve bir işçinin elleri arasında gösterilen dişli, ilk anda görenlerce bir anlam verilmese de, önceleri bir adamın güneşi yakalaması,“güneş topla benim için” şarkısını çağrıştırsa da, aklıselim insanlar, onun bir makinenın parçası, aksamı, çalışan dişlisi olduğunu hemen anladı.


Sömelek köfte kavşağına, biri kaide üzerine konan heykel, Ankara’da, Sıhhıye semtindeki  Hitit Anıtını andırsa da, bunun çalışan bir işçinin makinenin dişlisini gösterdiği aşikar iken, gerek sanayi esnafı, gerekse yerel medya, belediye tarafından tasarlanan bu anıtın anlamlı olduğunu söylediler ve emeğe, çalışana, emekçiye verdiği değeri anlattığı, tasvir ettiği için de Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a teşekkür ettiler.


Yandaki fotoğraflara bakarak 'Sanayi' temalı ve 'İki yüzlü' heykel için en iyisi mi son kararı siz verin...(Kimlik- wwww.kanal46.com)