Emniyet Müdürlüğünce olası bir banka veya PTT şubesi soygununa müdahale süresini belirlemek amacıyla tatbikat yapıldı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, temsili şüpheliler kısa sürede yakalandı.


Kahramanmaraş'ta olası bir banka veya PTT şubesi soygununa ne kadar sürede müdahale edilebileceğini belirlemek amacıyla tatbikat gerçekleştirildi.


Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen tatbikat, Ekmekçi Mahallesi Boğazkesen Caddesi'nde bulunan PTT şubesinden panik alarmı gelmesiyle başladı. İş yerine giren silahlı iki kişi, gişede görevli memurdan bir miktar para aldıktan sonra olay yerinden plakası belirlenemeyen otomobille kaçtı.


İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı resmi ve sivil polis ekipleri, önceden belirlenen kavşaklarda önlem aldı. Bir kavşakta şüpheli araç durduruldu.


Polis, durdurulan araçtan inerek yaya kaçmaya çalışan temsili şüphelileri kısa süren kovalamacanın ardından suç aleti silah ve çaldıkları paralarla yakaladı.


Gerçeğini aratmayan tatbikatta, polis ekiplerinin kısa sürede şüphelileri yakalaması, çevredeki vatandaşlar tarafından olumlu karşılandı.


(AA)