Kamuoyunda ‘su bulan adam’ lakabı ile bilinen Kahramanmaraşlı Şevket Kozalak, su arama çalışmaları sırasında hiçbir teknik alete ihtiyaç duymuyor.


Kahramanmaraşlı Şevket Kozalak, hiçbir teknik alete gerek görmeden, bedenin su ile olan diyalogu sayesinde su kaynaklarına ulaşabiliyor. ‘Su yok’ denilen bir çok yerde su bularak adeta toprağın yeşermesini sağlayan Kozalak, yoğun talep nedeniyle telefona bile bakacak zaman bulamıyor.


Kamuoyunda ‘Hiç bir teknik alete gerek duymadan su bulan adam: Şevket Kozalak’ olarak bilinen ve videosu ile internet dünyasının fenomeni olan Kahramanmaraşlı Şevket Kozalak, bir çok ulusal televizyon kanallarının programlarına ve haber bültenlerine de çıkarak, yeteneklerini sergiliyor. Kozalak; bağında, bahçesinde, köyünde su sıkıntısı çekenlerin imdadına yetişerek, toprağın canlanmasına, kuraklığın da geçmesine vesile oluyor.


TEKNİK ALETE GEREK DUYMUYOR


Birçok ulusal kanallarda programlara çıkan ve birçok haber bülteninde yeteneklerini sergileyen, internetin fenomen ismi Kahramanmaraşlı “Su Bulan Adam” olarak tanınan Kahramanmaraşlı Şevket Kozalak, su sıkıntısı çekenlerin imdadına yetişiyor.


Hiçbir teknik alete gerek duymadan, bir buçuk metrelik tel çubukla yer altındaki suları tespit edebilen Kozalak, Türkiye’nin birçok şehrinde bulduğu sularla adını ulusal bir marka haline getirdi. Şevket Kozalak, kurak topraklara can suyu vermede aracı olmaya devam ediyor. Su arama çalışmalarında yüzde 70-80 oranında başarılı olduğunu ifade eden Kozalak şöyle konuştu:


“16-17 yıldır su kaynakları üzerinde çalışma yapıyorum, yaptığım çalışmaların yüzde 80’ininde netice aldık. Su yok dedikleri yerde su buldum, su kaynaklarının yeraltındaki damarının nereden gelip gittiğini ve suyun debisini yüzde 70-80 oranında tahmin edebiliyorum. Suyun derinliğiyle ilgili kesin sonuç verme şansım yok.”


Uzun yıllar süren araştırmaların ardından 10 kat bakır, çelik ve alüminyum telleri bir birine dolayarak kendine has tel çubuk yapan ilkokul mezunu, nam-ı diğer “Su Bulan Adam” Şevket Kozalak m harfini andıran düzeneğiyle yerin altındaki su kaynaklarını kısa sürede tespit edebiliyor. Tel çubuğun suyla kendi arasında iletkenlik görevi yaptığına inanan Kozalak, suya yaklaştığı andan itibaren elindeki çubuğun sağa-sola doğru döndüğünü ifade ediyor.


Bu şekilde suyun yerini ve debisini tespit edebildiğini aktaran Kozalak, su kuyusu kazmak isteyen ancak kuyu yerini garantilemeye çalışan vatandaşların imdadına yetişiyor.


OKAN BAYÜLKEN’İN KONUĞU OLDU


Yeteneği sayesinde ünlü komedyen Okan Bayülgen'in sunduğu Makina Kafa programına da konuk olarak katılmış ve hünerlerini canlı yayında sergiliyor. Kozalak, elindeki tel çubukla gözleri bağlı vaziyette toprağa gömülen su şişesini eliyle koymuş gibi bulabiliyor.


Suyun bulunduğu alana yaklaştığında çubuğu kontrol etmekte güçlük çeken Kozalak, elindeki sert çubuğun şiddetli bir şekilde kıvrılmasıyla suyun yerini tespit ediyor. Yeteneği sayesinde yer altındaki doğalgaz, petrol, kaplıca ve halk arasında acı su olarak bilinen maden suyu ve tuzlu su kaynaklarını da bulabildiğini ifade etti.


Su Bulan Adam Şevket Kozalak “Boş zamanlarında gece gündüz demeden bakır, çelik ve alüminyum parçalarıyla uğraşarak yeteneğini ve buluşlarını artırmaya çalışıyorum ve Devlet bana sahip çıkarsa elimden geleni yapmaya hazırım” dedi.


TÜRKİYE’NİN BİRÇOK BÖLGESİNİ GEZDİ


Türkiye’nin birçok bölgesinde su arama çalışması yaptığını ve başarılı sonuçlar elde ettiğini ifade eden Kozalak, “Benim telefonu açacak durumum yok. Çünkü çok yoğun telefon geliyor, suyun bulunmasıyla ilgili sorular soruyorlar. Türkiye’nin birçok ilinde su buldum.” ifadelerini kullandı.


Su bulan adam Şevket Kozalak’ın çalışmalarını www.subulanadam.com adresinden takip etmek mümkün oluyor.