10 Yaşındaki Suriyeli Çocuğu Kaçıran Fidye Çetesi Adliyeye Sevk Edildi.


Ülkelerinde yaşanan iç karışıklık sonrası Türkiye’ye sığınan ve Kahramanmaraş’ta ticaretle uğraşan 5 çocuklu Hüsrom ailesinin 10 yaşındaki erkek çocukları Yezen’in kaçırılması olayına karışan biri karı-koca 10 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Şehit Evliya Mahallesi’nde ikamet eden Muhammed ve Fatma Hüsrom çiftinin ortanca çocuğu Yezen, 31 Ocak’ta babasının bakkal dükkanından ekmek aldıktan sonra eve giderken ortadan kaybolmuştu.
Ailenin ihbarı üzerine harekete geçen polis, 20 gün sonra fidye çetesinin üyelerini Adana, Mersin ve Kahramanmaraş’ta eş zamanlı düzenlediği operasyonla gözaltına almıştı.
Film gibi operasyonla gözaltına alınan Suriye uyruklu Yusuf M. (26), Tarık K. (45), Ali A. (34) ile eşi Uysal T., Shadi A. (32), Muhammed A. (55) ile oğlu Mahmut A. (25), Muhammed A. (47), Ali A. (39) ve Hüseyin A. (45); ‘Çocuk kaçırma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, tehdit, işkence ve şantaj’ suçlamasıyla yargılanacak.
Ali A. ile eşi Uysal T.’nin kaçırılan 10 yaşındaki Yezen Hüsrom’un anne ve babası rolü oynayarak, çocuğu il dışına çıkardıkları anlaşıldı.
Gözaltına alınan çetenin lideri Muhammed A.’nın Suriye’de iken 12 yıl gasp suçundan cezaevinde yattığı öğrenildi.(İHA)