Kahramanmaraş'taki çadır kente hizmet veren marketler, kira ödemek yerine satışa sundukları ürünlerde indirime gitti.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'taki çadır kent yönetimi, Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için açılan marketten kira almayarak, satışa sunulan ürünlerde indirim yapılmasını sağladı.  


Çadır kent yönetici yardımcısı Zeki Evin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, misafirlerin ihtiyaçlarını marketlerden temin ettiğini belirtti.


Bir süre önce hizmete açılan marketlerden kira almadıklarını anımsatan Evin, bunun yerine iş yeri sahiplerinden ürünlerde indirim yapmalarını istediklerini ifade etti. 


Uygulamayla, maddi anlamda zorlanan misafirlerin bir nebze olsun rahatladığını ve daha fazla ürün almaya başladıklarını aktaran Evin, şunları kaydetti:


"Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için her türlü yardım yapılıyor. Bilindiği üzere bir süre önce kampa market hizmeti sunulmaya başlandı. Yönetim olarak market sahiplerinden kira satışa sunulan ürünlerden daha fazla indirim yapılmasını talep ettik. Kendileri de bu isteğimizi kabul ettiler ve normal indirimin üzerinden yüzde 13 oranında iskonto yapılmaya başlandı. 'Kira ödemesi yerine ürünlerde indirim' uygulaması misafirlerimizi ekonomik anlamda rahatlattı. Şimdi herkes daha fazla ürün alabiliyor."


Suriyeli Hatice El Hacci de kendilerine gösterilen çabadan çok duygulandıklarını dile getirdi. 


(AA)