Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kiraladıkları evlerde barınan Suriyelilere kışlık kıyafet yardımı yapıldı.


Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ve Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kiraladıkları evlerde barınan ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere kışlık kıyafet yardımı yapıldı.


Türkoğlu'nda kiraladıkları evlerde yaşayan bin Suriyeliye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla kışlık kıyafet dağıtıldı.


SYDV Müdürü Orhan Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ilçeye yerleşen Suriyelilere destek amacıyla başlatılan "Ensar-Muhacir Projesi" kapsamında temin edilen bin takım kışlık kıyafetin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi.


Zor şartlarda yaşam mücadelesi veren aileler için düzenlenen çalışmayla sergilenen kardeşliğin örnek teşkil etmesini dileyen Bağcı, vatandaşlardan zor şartlar altında kışı geçirmek zorunda kalan Suriyelilere destek olmaya çağırdı.


Türk insanının misafirperverliği ile dünyaya örnek olduğunu vurgulayan Bağcı, "Bizim gelenek ve göreneklerimizde misafirin ayrı bir yeri vardır. Ülkemize sığınan kardeşlerimizin dertleriyle hemdert olup misafirperverliğimizi ve kardeşliğimizi onlara en iyi şekilde göstermemiz gerekiyor" dedi.


Suriyeli Ayyuş Ali de yardımlardan duyduğu memnuniyetini dile getirerek, kendilerini bir an olsun yalnız bırakmayan hayırseverlere teşekkür etti.


- İstanbul'dan Siverek'e yardım eli


Merkezi İstanbul'da bulunan Siverekliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri de Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan Suriyelilere dağıtılmak üzere yardım topladı.


Dernek başkanı Ramazan Baylan, temin edilen yardımların ilçede bulunan Suriyeli vatandaşlara dağıtılmak üzere kendilerine ulaştırıldığını belirtti. 


Desteklerinden dolayı hayırseverlere teşekkür eden Baylan, "İstanbul'dan gönderilen giysi ve ayakkabılar yaklaşık bin kişiye yetecek kadar. Bu yardımları Siverek'e sığınarak kiraladıkları evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere dağıtacağız" diye konuştu.