Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde faaliyet gösteren bir taşımacılık şirketi şoförleri, şirketlerinin 10 gün süreyle haksız yere kapatıldığını iddia ederek, yetkililere yaşanan sorunun ortadan kaldırılması yönünde çağrıda bulundular.


Şirket adına Elbistan şubesi önünde basın toplantısı düzenleyen Hasan Baltacı, mağdur oldukları yönünde açıklamalarda bulundu.


Baltacı, açıklamasında, “Bizler Elbistan’da faaliyet gösteren ceylan turizm taşımacılık olarak A1 belgeli yurt içi grup yolcu taşımacılığı yapmaktayız. Gittiğimiz hiçbir yerde sorun yaşamıyoruz. Hiçbir eksiğimiz yok. Her şeyimiz yasal olarak tam. Kahramanmaraş’ta da şubemiz var. Oradaki şehir içi trafik ekibi, bir yıldır bizlere sürekli baskı yapmaktadır. Yüklü miktarda cezalar yazıldı. Bu cezaların bazıları ödenmiş ve bazılarında mahkemeye taşınmıştır. Bütün bunların yanında şirketimizin durdurmanın yolları aranmış. Şubelerimizin önlerine gelerek, sözlü tacizde bulunulmuştur. Hatta trafik ekipleri araçların evraklarını alarak kafasına göre tutanak tutuyor. Bu tutanaklar yüzünden şirketimizin 10 gün süreyle çalışmasını durdurmuştur. Buradan Kahramanmaraş’ın milletvekillerine sesleniyorum. Bu 15 kişiye iş imkanı sağlayacaksanız, araçlarımızı satalım yoksa da bizlere sahip çıkınız. 15 kişi perişanız. Ticaretimizi yapmakta güçlük çekiyoruz. Şuan çalışamıyoruz. Ne yazık ki, hale güçlü ve adamı olanlar zayıf güçsüzü eziyor. Adalet istiyoruz. Çünkü mağduruz” ifadelerine yer verdi. İHA