Kahramanmaraş Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği'nce (KARAD), Başkonuş Yaylasında Türkiye Amatör Telsizciler Festivali düzenlendi.


Kahramanmaraş Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği (KARAD) tarafından organize edilen 'Türkiye Amatör Telsizciler Festivali' bin 400 rakımlı Kahramanmaraş Başkonuş Yaylası'nda yapıldı.


Türkiye'de ilk olmasıyla dikkat çeken Festivale ülkenin dört bir yanından yüzlerce telsizci katıldı. İki gün süren festivalde ülke içi ve uluslararası telsiz konuşmaları yapıldı. Festivalin Türkiye'de ilk kez yapıldığına dikkat çeken KARAD Başkanı Cahit Bayraktar, derneğin 2009 yılında kurulduğunu fakat 3 ay önce faaliyete başladıklarını ve kısa sürede bu organizasyonu hazırladıklarını söyledi. Derneğin diğer faaliyetleri hakkında bilgi veren Bayraktar, katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür etti. Kamp ateşi etrafında eğlenen katılımcılar, geceyi çadırlarda geçirdi. Festivalin ikinci gününde ise halat çekme ve yumurta taşıma, çuval yarışı, gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi.


Yurt genelini kapsayan festivale, Festivale Kahramanmaraş başta olmak üzere Adana, Kozan, Ceyhan, Osmaniye, Gaziantep, Mersin, Hatay, Muğla, Konya, Kayseri, Van, Sivas ve diğer illerden çok sayıda amatör telsizci katıldı.


Katılımcılar festivali düzenleyen KARAD yöneticilerine ve üyelerine teşekkür ettiler.
Haber: İHA- Fotolar: AA