Kahramanmaraş'ta dün bir grup, Hakkari ve Bitlis'te terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain saldırıyı protesto etmek için, "Teröre Lanet" yürüyüşü düzenledi.

Kahramanmaraş Ulu Cami'nde bir araya gelen, aralarında bazı sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin de bulunduğu grup, Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan atarak bir süre yürüdü, gruba esnaflar ve apartmanlarının balkonuna çıkan vatandaşlarda slogan ve ıslıklarla destek verdi.

Terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, müftülük meydanına oradan da özel idare iş merkezine kadar yürüyen gruptakiler, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal marşını okudu.

Teröre lanet yürüyüşüne katılan 80 yaşındaki Güllü Zavrak hükümetin askeri, polisi ve vatandaşıyla tek yürek olduğunu belirterek, "Türkiye'yi yıkmaya kimsenin gücü yetmez. Türkiye tek yürek, tek devlet ve tek bayraktır. Kahrolsun terör. Birlik ve beraberlik istiyoruz. Kardeşlik istiyoruz. Huzur istiyoruz. Bu millet bu terör belasını bitirecektir" dedi.

Müşerref Çıtak adlı yaşlı bir kadın ise 5 çocuğu olduğunu savaş olması durumunda 5 çocuğuyla birlikte kendisinin hazır olduğunu söyledi.

Grup istiklal marşının okunmasının ardından dağıldı.


HABER DETAY:


Kahramanmaraş'ta dün yine Allahu ekber sesleri ile yükseldi, “analar babalar ağlamasın artık” diyen küçük, büyük, ana, baba, yaşlısı, genci demeden yüzlerce kişi şehitlerimiz için düzenlenen yürüyüşe katıldı.


“Şehitler ölmez vatan bölünmez!” ve “Apo’nun piçleri, yıldıramaz bizleri” sesleri tüm Kahramanmaraş’ı ayağı kaldırdı, PKK’ya lanet yağarken, Kahramanmaraş halkı yine tek yürek oldu.


Ellerinde Türk bayrakları olduğu halde, Trabzon Bulvarı kaldırımları üzerinde, tekbir sesleriyle yürüyüşe katılan ve gençlere destek vererek terörü kınayan Kahramanmaraş halkı da,  hükümetin artık bir şeylerin yapılmasını, akana kanların durmasını,  anaların ağlamamasını, ocakların sönmemesini istedi ve “Akan kan artık durmalıdır, teröre artık dur demenin zamanı gelmiştir!”diyerek tepkilerini ve öfkelerini dile getirdiler.


Kadınlı-erkekli ve çocuklardan oluşan çok sayıda vatandaş, artık şehit cenazeleri görmek istemediklerini haykırdılar, “Ateş düştüğü yeri yakıyor, kanımızın son damlasına kadar terörle uğraşacak gücümüz var. Hiç kimse Türk askerini yıldıramaz, ülkemizi bölemez. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yeltenenlere,  gerekli ve hak ettikleri cezayı ve cevabı alacaklardır” dediler. (Kaynak: Ajanslar - Kimlik / www.kanal46.com)