Türkiye Elektrik Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Kahramanmaraş Şubesi’nde Seçim heyecanı başladı. Devlet Su işleri XX.Bölge Müdürlüğü’nde delege seçimleriyle start alan TES-İŞ Sendikası seçimleri için sendika üyeleri sandık başına gitti.TES-İŞ Sendikası Şube Başkanı Ömer Lütfi Ergin ve sendika yönetimi seçim için oy kullanmaya gelen sendika üyesi işçileri kapıda karşılayarak ev sahipliği yaptılar.

Sendika üyeleri ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektiren TES-İŞ Sendikası Şube Başkanı Ömer Lütfi Ergin delege seçimlerine katılan sendika üyelerine bir teşekkür konuşması yaptı.

Başkan Ö.Lütfi Ergin; “Sendika olarak Genel Başkanımız sayın Mustafa Kumlu’nun talimat ve prensipleri doğrultusunda Sendikamızın tüzüğüne harfiyen uyularak bugün burada verdiğimiz seçim startının tüm üye arkadaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Seçim süresi içinde ortaya atılan ve atılacak olan her olumsuz konuşma ve davranışların dışında olacağımız herkes tarafından iyi bilinmelidir” dedi.

GENEL KURUL DÖRT YILDA BİR YAPILIYOR

Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Şanlıurfa illerindeki DSİ, TEDAŞ, EÜAŞ, TEİAŞ, İller Bankası ve sulama birliklerinde çalışan toplam bin 620 işçinin üye olduğu TES-İŞ Sendikası Kahramanmaraş Şubesi’nin 2009 yılının Mayıs ayı içerisinde yapılacak olan ancak tam tarihi açıklanmayan Genel Kurul toplantısında oy kullanacak 150 delegenin belirlenmesi için yasal süreç başladı.

Söz konusu 150 delegenin seçimi ise 18 Aralık 2008 - 20.01.2009 tarihinde şube merkezinde yapılacak. 8 kişilik yönetim kurulu ile birlikte toplam 158 delegeye sahip sendikanın genel kurulu ise dört yılda bir yapılıyor.

KARACA - ERGİN YARIŞI SÜRÜYOR

Kahramanmaraş'ta ise 1997'de kurulan sendika şubesinin ilk başkanlığını üstlenen İsmail Karaca bu görevi 2005 yılına kadar sürdürdü. Bu süre zarfında Karaca'nın yönetiminde Genel Sekreter olarak yer alan Ömer Lütfi Ergin ise 2004'deki olağanüsü kongrede Karaca'nın karşısına aday olarak çıktı ama seçimi kazananamadı.

Mücadeleyi bırakmayan Ergin, 2005'de yapılan genel kurulda Karaca'nın karşısında aday olarak seçimi kazandı. Bu kez ise İsmail Karaca başkan adayı olarak Ergin'in karşısına çıktı, bakalım ipi hangisi göğüsleyecek.....İki adayın yanısıra başka adayların da ortaya çıkacağı söyleniyor. Bu arada şube kurulduğundan bu yana ilk kez ortaya atılan böyle bir iddianın sonucunun ne olacağı ise büyük bir merakla bekleniyor. (www.kanal46.com)