Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde bir tırın, park halindeki polis aracına çarpması sonucu bir polis memuru yaşamını yitirdi, bir polis memuru da yaralandı.


ANTALYA (AA) - Gazipaşa'da bir tırın park halindeki polis aracına çarpması sonucu bir polis memuru öldü, bir polis memuru da yaralandı.


Alınan bilgiye göre, Mersin'den Antalya'ya giden Hasan Yurttaş'ın kullandığı 33 ABU 18 plakalı tır, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.


Karşı şeride geçen tır, kavşakta trafik denetimi yapan ve park halinde bulunan 07 A 8766 plakalı polis aracına çarptı. Polis aracını bir süre sürükleyen tır, daha sonra devrilip park halinde 2 otomobile daha çarparak durabildi.


Kazada araçta bulunan polis memurlarından Mehmet Sert (43) olay yerinde yaşamını yitirdi, Hasan Ali Şen (43) ise ağır yaralandı. Şen, olay yerinde yapılan müdahalenin ardından Gazipaşa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Şen, daha sonra Alanya Devlet Hastanesine sevk edildi.


Sert'in cenazesi, savcılık incelemesinin ardından Gazipaşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Kazanın ardından olay yerine gelerek bilgi alan Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, "Elim bir kaza sonucu bir polis memurumuzu şehit verdik. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Emniyet teşkilatımızın ve bizlerin başı sağ olsun" dedi.


(AA)