Kahramanmaraş İl Emniyeti Toplum Destekli Polis Ekipleri "Alo Ede" hattı kurdu. Ede, "kardeş, gardaş ve ağabey" anlamına geliyor.

Bu hattan başta çocuklar olmak üzere herkes yararlanıyor. Gerek şikayetler, gerekse danışma hattı olarak da kullanılan büyük ilgi görüyor.

İstanbul'daki "Alo Kanka"dan sonra Kahramanmaraş'ta da "Alo Ede" hattı kuruldu. Sempatik elbisesi ve hareketleriyle dikkatleri üzerine çeken Alo Ede, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın tarafından basına tanıtıldı.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın şu bilgileri verdi: "İstanbul'da 'alo kanka' olarak uygulanan bu projeyi Kahramanmaraş'a alo ede olarak modifiye ettik. Şu ana kadar yapmış olduğumuz uygulamalarda başarılı bir performans sergilendi. Son yıllarda önleyici polislik hizmetlerinin bu bir versiyonudur. Buradaki temel amaç özellikle çocuklarımızın, gençlerimizin suçtan uzak tutmaktır. Suça karşı bilinçlendirmektir. Trafik konusunda ülke genelinde verdiğimiz can kayıpları hepimizin üzülerek bildiği bir gerçektir. Bizler çocuklarımızı eğitim metotlarına uygun olarak,davranış değiştirme metotlarını ve davranış kazandırma metotlarına uygun olarak bir takım materyallerden, bir takım yardımcı enstrümanlardan ve aktörlerden istifade etme adına bu projeyi Kahramanmaraş ilimizde devreye soktuk. Toplum destekli polislik hizmetleri içinde uygulamaya koyduğumuz Alo Ede projesi aynı zamanda çocuklarımızın bir nevi danışmanıdır. Yani çocuklarımız, gençlerimiz Alo Ede'ye SMS atmak suretiyle, mail atmak suretiyle veya telefon etmek suretiyle bir takım suç bildirimlerinde bulunabilmektedirler. Hatta tavsiyeler alabilmektedirler. Bu konuda arkadaşlarımızın da eğitimli olduğunu belirtmek istiyorum."