Kahramanmaraş’ta Karayolları Trafik güvenliği stratejisi ve eylam planı kapsamında başlatılan 'Trafik Dedektifleri'ne eğitim verildi.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - Emniyet Müdürlüğü  Trafik Tescil Denetleme Şubesi tarafından trafik güvenliği stratejisi ve eylem planı kapsamında 'Trafik Dedektifleri'ne eğitim verildi.


Yahya Kemal İlkokulu'nda düzenlenen programda, teorik olarak verilen eğitimin ardından yola çıkan minik dedektifler, polislerin durdurduğu araç sürücülerine emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulundu.


Çocukların trafik kurallarına uymayan anne, baba, kardeş ve yakınlarını uyararak farkındalık yaratılması hedeflenen proje ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trafik Tescil Denetleme Şubesi müdürü Nadir Telli, projenin öğrencilerin doğrudan trafik kurallarına uymalarını beklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:


"Kent merkezindeki 43 ilk ve orta okulda yaklaşık 9 bin 500 öğrenciye verilen eğitimle on binlerce aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Böylece toplumda trafik bilinci ve farkındalığı’nın oluşturulması sağlanacaktır. Yarının bireylerini şimdiden yetiştirmek ve onların yetiştireceği nesillere altyapı oluşturulması ve trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil herkes için var olduğunu bilincinin yerleştirilmesini sağlamış olacağız.”


 (AA)