Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde 2 gündür devam eden yağışlar nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı.


Adana'nın kuzeyindeki Kayseri ve Kahramanmaraş ile sınır ilçe olan Tufanbeyli'de 2 gündür devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Kar yağışı nedeniyle çevre il ve köylere ulaşımı sağlayan yollar kapanırken soğuktan kimse dışarı çıkamaz oldu. İlçe merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaşırken, yüksek kesimlerde 1 metreye yaklaştı.


Adana Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'ne göre kar yağışı hafta sonuna kadar devam edecek. Kar yağışı yarıyıl tatili olması nedeniyle en çok çocukları sevindirdi. Soğuk havaya aldırmadan kızaklarıyla kayan çocuklar karın yağmasına çok sevindiklerini söyledi.


Tufanbeylili vatandaşlar ise uzun süreden buyana bu kadar kar yağışı olmadığını, hem kar yağdığı hem de soğuk olduğu için evden dışarı çıkamadıklarını söyledi.


Soğuk havadan dolayı çatılardan akan sular ise sarkıtlar halinde buz kütlesi oluşturdu.


Kahramanmaraş Püren Geçidi Çığ Altında Kaldı


Kahramanmaraş-kayseri Karayolu, Püren geçidine çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapandı.

İlçede 2 gündür devam eden kar yağışı nedeniyle karayolu ulaşımı güçlükle devam ediyor. Bin 630 metre rakımı bulunan Püren Geçidi, yoğun kar yağışı nedeniyle çığ düşmesi sonucu ulaşıma kapanırken yüzlerce araç yolda mahsur kaldı. Tipi nedeniyle karayolları ekipleri güçlükle çalışma yaparken, 2 saatlik bir çaba sonrası yol, kontrollü olarak ulaşıma açıldı. Öte yandan buzlanmanın da meydana geldiği yolda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken kayarak yoldan çıkan araçlar nedeniyle trafik durma noktasına geldi.

Kara yolları ekipleri karayolunda ulaşımın aksamaması için aralıksız çalışmaya devam ediyor.