Başörtüsü sorunu Türkiye’de çözüldü ama Kahramanmaraş’ta çözülmedi.


Türkiye önemli evreler atlatırken bugün gelinen noktada, başörtüsü sorun olmaktan çıkarken Kahramanmaraş ortaokulunda hala devam ediyor. Okul idaresi okuldaki öğrencileri rencide ederek, inancı gereği kapattığı başını açtırıyor.


Kahramanmaraş Ortaokulu müdürü Ali Çınar, etik olmayan yaklaşımla öğrencilerin psikolojisini düşünmeden okul bahçesinde toplanan öğrenciler arasından başı kapalı bir öğrenciye toplum içinde sert bir ifade ile “başı kapalı İstiklal Marşı söyleyemezsin, sıraya giremezsin, başı kapalı okula giremezsin” gibi sözler sarf ederek öğrencinin inancı gereği örttüğü başını açtırdı.
Olaydan etkilenen öğrenci ağlayarak durumu ailesine bildirmesi üzerine öğrenci velisi Harun Kahveci durumu görüşmek için sabah 07.30 sıralarında okula gittiğinde ‘çok biliyorsan gel kendin yap’ sözleriyle karşılaştı.


 Öğrenci velisi Harun Kahveci; “Öğrencinin ağlayarak haber vermesi üzerine konuyu görüşmek üzere okula gittim. Okul Müdürü Ali Çınar’ın odasına girdiğimde kendi masasında bir öğrencinin kahvaltı yaptığını gördüm daha sonrada kendi çocuğu olduğunu anladım.  Öğrencimin rencide edilmesi ile ilgili sorduğum sorunun cevabı olarak elinde tespih çeken müdür bana ‘çok biliyorsan gel kendin yap’  sözleriyle karşılık verdi. Bunun üzerine bu ukala tavrın karşısında bende sert bir şekilde karşılık verdiğim okul müdürüne benden rahatsız oluyorsan polis çağır diye tepki gösterdim. Daha sonra odasını terk eden müdürünün polis çağırmasını bir saat okulun önünde bekledim kimse gelmeyince gerekli şikâyetlerimi yapmak üzere okuldan ayrıldım” diyen öğrenci velisi sözlerini şu soru ile tamamladı.


Çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitimcilerin bir sorun karşısında, yaklaşımlarının böyle olması mı yoksa öğrenci velisi ile paylaşması mı gerek?


Haber-Foto: Erdal KIR