Bakan Nihat Ergün, seçim öncesi son viraja girilirken toplumda ciddi anlamda bir gerilim olmadığını söyledi. Yaşanan olayları örgütlerin provokasyonlarına bağlayan Ergün, BDP'ye yüklendi: "Sivil siyaset alanı, hiç bu kadar açılmadı. Molotofkokteyli atarak bunu gerçekleştiremezsiniz."

Türkiye, 6 gün sonra sandık başına gidecek ve yeni Parlamento'yu belirleyecek. Bunu yaparken de kendi önceliklerine göre oy verecek. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, önceliklerin herkese göre değiştiğini ancak demokrasi talebinin belirleyici kriter olacağını düşünüyor. Türkiye'nin son dönemlerde darbelerle, çetelerle çok ciddi mücadele içine girdiğine dikkat çeken Bakan Ergün, "Bunun önünün kesilmesine ve darbeler dönemini geri getirmeye çalışan bir anlayış var. Vatandaşlarımız bunu görerek oylarını kullanacaklardır." diyor. Bakan Ergün, seçim öncesinde toplumda ciddi anlamda bir gerilim olmadığını da kaydediyor. Buna karşılık örgütlerin provokasyonunun bulunduğunun altını çizen Ergün, BDP'ye yükleniyor: "Sivil siyaset alanının daraltıldığından şikayet ediyorlar. Aksine hiç bu kadar açılmadı. Siz bomba ve molotofkokteyli atarak bunu gerçekleştiremezsiniz."

12 Haziran seçimlerinin en önemli özelliğinin seçimlerin zamanında yapılması olduğunu belirten Nihat Ergün, MHP'nin 10-12, CHP'nin 25-28, AK Parti'nin 45-50 bandında olduğu tahmininde bulunuyor. BDP'nin ise 20-25 arası milletvekili çıkaracağını söylüyor. Seçim öncesinde yaşanan olaylara rağmen toplumda bir gerginlik bulunmadığını belirten Ergün, yaşananların seçimlerin sonucunu etkilemeye dönük provokatif hareketler olduğunu vurguluyor.

Diyarbakır'da MHP mitingine yönelik planları hatırlatan Ergün, "Sayın Bahçeli hükümeti suçluyor. Böyle bir şey başarıya ulaşsaydı nasıl bir Türkiye manzarası olurdu. Liderlerin bu provokatif hareketleri iyi görmesi lazımdır." ifadelerini kullanıyor. Buna karşılık muhalefet liderlerinin seneler sonra Diyarbakır'a gitmesinin çok önemli olduğunun altını çiziyor:

"Sayın Kılıçdaroğlu 9 yıl aradan sonra Diyarbakır'da görünmüş. İyi bir şey değil mi? Sonuç alınır, alınmaz önemli değil. Ama bu önemli bir başlangıçtır."

Molotofkokteyli atarak demokrasi gelmez

BDP'lilerin siyaset üslubunu eleştiren ve siyaset alanının daraltıldığı yönündeki iddialarına da cevap veren Ergün, "Aksine Türkiye'de demokrasinin çıtası yükseldi, siyaset alanı genişledi. Geçmişte Kürt desen başına gelen kalmıyordu. AK Parti, Kürtleri inkâr ve asimilasyon politikalarına son verdi." şeklinde konuşuyor. Kendilerinin de siyasette çok zorluklar yaşadığını hatırlatan Ergün, "Biz eğer bir yanlış oluyorsa bunu düzeltmenin yolu bomba atmak, terör eylemi yapmak, kepenk kapatmak, millete baskı yapmak değildir. Eğer böyle düzelecekse hep beraber atalım molotofkokteyli. Demokrasi bomba atarak, molotofkokteyli atarak, terör eylemleri yaparak güçlenir mi?" diye soruyor. Bakan Ergün, seçimden sonra yapılacak yeni anayasada vatandaşlık tanımının değiştirilerek TC vatandaşlığı ortak paydasında sorunların çözüleceğine inanıyor.