Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki bulunan ve daha önce kapalı olarak faaliyet gösteren cezaevinin kısa bir süre sonra açık cezaevi olarak faaliyete geçeceği bildirildi. Çalışmalar kapsamında; Kapalı Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler geçen aylarda Kahramanmaraş E Tipi Cezaevi’ne nakledilmişti.

Adalet Bakanlığı tarafından alınan bir kararla Türkoğlu ilçesinde oluşturulan açık cezaevinin yakında faaliyete geçeceği bildirildi. Cezaevinin tamirat ve tadilatı ile ilgili olarak yoğun bir çalışma başlatıldı.

Cezaevi 2. Müdürü Zülfü Görgü'den alınan bilgiye göre; Türkoğlu Cezaevi’nin Kahramanmaraş Cezaevi Müdürlüğüne bağlandığını ve bu kapsamda Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı Muharrem Morgül'ün talimatı ve bilgisi dahilinde tüm çalışmaların sürdürülmekte olduğunu söyledi.

Görgü konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkoğlu Cezaevimiz en güzel şekilde son teknolojiler kullanılarak yeniden inşaa ediliyor ve inşaatımızda tamamen mahkumlarımız çalışıyor. Kalorifer sistemini de yaptık. Burada yaklaşık 200 mahkum kalacak ve bunlar Türkoğlu’na bağlı Ceceli köyü civarında tahsis edilen 300 dönüm arazide çalışacak. Burada tarım ürünlerine dayalı projeler için yetkili birimlerin çalışmaları da sürüyor, ayrıca kurulacak açık cezaevinde bazı işkolları da faaliyete geçirilecek.”

Cezaevinin büyük ihtimalle 15 gün gibi kısa süre sonra faaliyete geçeceğini ifade eden Görgü; "Mahkumlarımızın buradan çıkıp ta topluma karıştıkları zaman hayata hazır, topluma adapte olmuş halde olacaklardır" dedi.

Kısa sürede sonra yeniden faaliyete geçecek olan Cezaevi ile ilgili olarak memnuniyetlerini ifade eden Türkoğlu esnafı ve halkı ise tarım açık cezaevinin yeniden faaliyete geçirilmesinin kendilerine çok yararlı olacağını dile getirirken mağduriyetlerinin de ortadan kalkacağını söylediler. (ajans 46- www.kanal46.tv)