Kahramanmaraş Ülkü Ocakları tarafından Irak'ta yaşananları protesto amacıyla basın açıklaması yapıldı


Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Irak'ta yaşananları protesto amacıyla basın açıklaması yaptı.


Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Mesut Kaplan, Irak'ın kuzeyi olarak tanımlanan coğrafyanın 10. yüzyıldan itibaren Türklerin hakim ve meskun olduğu bir muhit olduğunu belirtti.


Bölgede yaklaşık 2 milyon Türk'ün yaşadığını aktaran Kaplan, Türklerin imzasını taşıyan bir çok eserin yakılıp yıkıldığını söyledi.


Bölgenin Türklerin hakimiyetinden çıktığı andan beri acı içinde olduğuna işaret eden Kaplan, bunun son örneğinin IŞİD terörü olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:


"Sözde İslam adına cihat ettiğini söyleyin bu örgütün ne islamla nede insanlıkla hiç bir alakası yoktur.  İnternet ortamanda yayınlanan görüntüler bu örgütün nasıl acımasız bir yapıya ahip olduğunu göstermektedir. IŞİD terörünün soydaşlarımıza yönelik bir katliam girişimi ihtimal dahilindedir. Ülkemiz sınırlarına çok yakın mesafede yaşanan işgale sessiz kalmak yarın sınırlarımız içerisine yönelecek hadiselere cevaz vermek anlamı taşır"


Türkiye Cumhuriyeti'nin hem rehin alınan vatandaşlarını teslim almak hemde oradaki Türkmenleri güvence altına almak için askeri seçenekleri gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Kaplan, Türkiye'nin gücünü test etmeye çalışan gafillere bunun cevabının en sert şekilde verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 


(AA)