Projeyi tanıtan sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, gençlerin Türkiye'nin gelecekteki yegane sermayesi olduğunu belirterek, ''Genç bir nüfusa sahibiz. Devletin de en önemli görevi gençleri eğitmek ve eğitimli insan gücü meydana getirebilmektir.'' dedi.

Türkiye'nin temel ihtiyacının, bu potansiyelini işle birleştirmek olduğunu anlatan Aydın, gelecekte bu gençleri ufukta parlayan yıldız gibi görmek istediklerini dile getirdi. Buradan mezun olan gençlerin kendilerini takdim ettiklerini ve bundan sonra sıranın iş adamlarında olduğunu ifade eden Aydın, ''Eğer bunlar iş bulabilirse bu eğitimin anlamı olur. Birinci eğitimin de üzülerek söylemek gerekirse istihdam açısından umduğumuzu bulamadık. İnşallah Kahramanmaraş'ın çok değerli iş adamları bu gençlerin istihdam edilmesi konusunda yardımcı olurlar.'' ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Ali Cilve de ''Bu evlatlarımızı cemiyete kazandırmak zorundayız. Bunları en az kendi evlatlarımız gibi severek onları bağrımıza basmalıyız.'' diye konuştu. Mezun olan öğrenciler adına konuşan Hüseyin Yurttaş da konuşmasında, ailesine destek olmak amacıyla okulunu yarıda kesmek zorunda kaldığını ve bundan sonra değişen arkadaşlık çevresi nedeniyle olumsuz alışkanlıklara başladığını söyledi. Projeye katılmakla, hayatının değiştiğini ve kendine beyaz bir sayfa açtığını anlatan Yurttaş, ''Kurs sürecince öğretmenlerimiz ve polis ağabeylerimiz bizim sosyal ve sportif bütün faaliyetlerden yararlanmamız için yardımcı oldular. İhtiyacımız olduğunda bize harçlık dahi verdiler. Şu anda daha önceki kötü alışkanlıklarımdan kurtuldum ve bu proje sayesinde çalışmaya hazır duruma geldik.'' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, eğitime katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. Programa Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Garnizon Komutanı Albay Sadık Yıldız,İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Ali Cilve, daire müdürleri ile kursiyerler katıldı. (Valilik)