Son çıkan ve 6 Mart 2007 tarihinde onaylanan Valiler Kararnamesi'yle Adana Valiliği görevine atanan İlhan Atış, bugün öğledensonra valilik bahçesinde düzenlenen duygusal bir törenle uğurlandı.

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Valiler Kararnamesi'yle Adana Valisi olan İlhan Atış, valilik binasından çıkmadan önce odaları tek tek gezerek çalışma arkadaşlarıyla vedalaştı. Daha sonra Valilik bahçesine inen Atış'ın yanına gelen Mücahit ve Muharip Gaziler Derneği Üyesi Hüseyin İkikardeş, Vali Atış'a sarıldı.


Vali Atış, kendisini uğurlamak için bahçeyi dolduran yüzlerce kişiye hitaben yaptığı konuşmada, "Komşu ile tayinim çıktığı için bugün size veda ediyorum. Görev yaptığım süre içerisinde bana gösterilen sevgi ve saygıya teşekkür ediyorum. Beni 'ben' yapan, beni 'biz' yapan anlayışa çok teşekkür ediyorum. Eğer Adana'ya gitmek bir başarıysa, bu Kahramanmaraşlılar'a aittir" dedi.

"Adana'da evimizin kapısı da gönlümüzün kapısı da açıktır" diyen Atış, "Muhteşem bir Türkiye'nin muhteşem bir ilinden, güzel başka bir iline gidiyorum. Kahramanmaraş'ı muhteşem yapan, birlik ve beraberlik içinde kutsal yapan sizlersiniz. Hakkınızı helal edin" şeklinde konuştu.

Polis mangasını da selamlayan Vali İlhan Atış, Valilik bahçesinde kendisini uğurlamaya gelen herkesin elini sıkarak veda etti. Makam aracına binen Atış, daha sonra konutuna geçti. Konuttaki vedalaşmanın ardından İlhan Atış ve eşi Birsen Atış, Adana'ya hareket etti.