Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ve beraberindeki heyet KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’ı ziyaret ederek bir süre görüştü.


Vali Kocatepe; beraberinde ilimizde ki öğretmenlere ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim vermek ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile ‘Fırçalar Çantada, Dişler yolunda’ isimli kampanyayı başlatmak için ilimize gelen Kırıkkale Üniversitesi Restoratif Diş Tedavisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Türksel Dülgergil, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen ve Tıbbi Hizmetler Daire Başkanı Dr. Abdülkadir Göğremiş ile Rektör Karaaslan’ı ziyaret etti.  Ziyarette konuşan Vali Kocatepe; “Sayın Rektörümüzü uzun süredir ziyaret edemedim, telefonla görüşüyoruz, değişik etkinliklerde bir araya gelip hal hatır soruyoruz bunun ötesinde hem kendisini şahsen özlediğim hem de karşılıklı görüş alışverişinde bulunmamız gereken konularla ilgili görüşmek için kendisinden bugün için randevu istedim” dedi. Kocatepe şöyle devam etti; “Bugünde Kütahya’da çok kabul gören komşu ve uzak illere kadar yayılan hem ağız diş sağlığı hem de koruyucu hekimlik konusunda çok iyi olan, Kampanyayı Kütahya’da birlikte uyguladığımız Türksel hocamla Barbaros İlköğretim okulunda kampanyayı açmak için birlikte idik, öğleden sonra Sayın Rektörümü ziyaret edeceğimi söylediğimde Türksel hocamda gelmek istedi ve bende iki değerli dostumu ve tıp insanını tanıştırmak istedim ve hep beraber buraya geldik”.


KSÜ Rektörü Karaaslan’la tanışmayı çok istediğini ve bu tanışmadan çok memnun kaldığını söyleyen Prof. Dr. Dülgergil ise; “Üniversitesiz bu kampanyanın yürütülemeyeceği ortadaydı. Müracaatımızı yaptık ve Üniversitemizi yanımızda bulduk” dedi. Prof. Dülgergil sözlerine şöyle devam etti; Halk sağlığı Müdürlüğü ile beraber yürüttüğümüz  “Fırçalar çantada dişler yolunda”  isimli koruyucu ağız ve diş sağlığı kampanyamızın açılışını yapmak için buradayız. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz bu kampanyayı kendi Ebe ve Hemşireleri ile yürütmek istedi ancak 11 bin öğrenci ve 62 ilköğretim okulu olunca Üniversitemizden yardım istedik. Bu program kapsamında çocukları yılda dört kere dişlerine florür sürmesi gerek ancak sanıyorum bu yıl ancak üç kere yapabileceğiz. Üniversitemize konu ile ilgili müracaat ettiğimizde hem isteğimizi kabul ettiler hem de gelecek yıl burada uygulananları müfredat olarak programa alacaklarını söylediler, İnşallah Üniversiteniz önümüzdeki yıldan itibaren bunu ders müfredatına eklerse Kahramanmaraş genelinde çok daha fazla çocuk nüfusuna ulaşacağız. Ben hem verilen destek için teşekkür etmek, hem de Sayın Rektörümle tanışmak için buradayım ve çok memnunum”


Ziyaretle ilgili KSÜ Rektörü Prof.Dr. Karaaslan ise; “ Ziyarete sadece Sayın Valimizi beklerken Sayın Türksel Hocamın, Sayın Genel Sekreterimin ve Sayın Daire Başkanımın birlikte gelmeleri beni ziyadesi ile memnun etti” dedi. Rektör Karaaslan sözlerine şöyle devam etti; “Kahramanmaraş insanına hizmet için yapılan her türlü etkinliğe Üniversitemiz her zaman destek oldu ve olacaktır. Hele bunun içinde bilimsel olarak doğrulu kanıtlanmış bir durum ve çocuklarımız varsa o zaman bu bizim için destek değil bir görevdir. Sayın hocamı tanımak çok güzeldi ben buna vesile olan Sayın Valime teşekkür ediyor, tüm misafirlerime hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum”