Kahramanmaraş Valiliği Ramazan Bayramı'nda geleneksel protokol bayramlaşması için farklı bir düzenlemeye gitti.


Kahramanmaraş Valiliği olarak her yılki dini bayramlarda Valilik, Belediye ve diğer kamu kurumlarının farklı farklı saat ve mekanlarda düzenlediği bayramlaşmalar yerine, bu yıl tek bir yerde hepberaber sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve halkın katılımı ile yapmayı kararlaştırdı.


Valilik, bayramlarda hem dağınık bir görüntü hemde birlik ve kardeşlik ortamı oluşturulamadığından, özlenen birlik beraberlik, dostluk, kardeşlik duygularının yaşanması için bu şekilde bir düzenleme yaptığını duyurdu.


Valilikten yapılan yazılı duyuru şöyle;


"Bayramlar; dostluk ve kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, hatıraların tazelendiği, güzel anıların paylaşılarak birlik ve beraberlik, dostluk, kardeşlik duygularının yaşandığı, tazelendiği günlerdir.
Önceki yıllarda, dini bayramlarda kurumlarımız ayrı ayrı bayramlaşma programları düzenlediğinden bu konuda dağınık bir görüntü ortaya çıkmakta ve bayramlarda özlenen birlik ve kardeşlik ortamı oluşturulamamaktadır.
Bu amaçla; Ramazan Bayramının birinci günü olan 08 Ağustos 2013 Perşembe günü 11:00 - 12:30 saatleri arasında Valilik önü (havuz başında), tüm resmi özel kurumlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerimiz ve Kahramanmaraş halkının katılımı ile geleneksel bayramlaşma yapılması kararlaştırılmıştır."


(www.kanal46.com)