Kahramanmaraş Mahalli Çevre Kurulu kararına göre kentin ana caddeleri üzerinde afiş yasağı uygulanıyor. Yasak kapsamında vatandaşlar ve firmalar ana caddeler üzerine kesinlikle afiş asamıyor.


Kamuoyunun da olumlu bulduğu söz konusu yasak ise her nedense Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a hiç uygulanmıyor.


Söz konusu karar kapsamında resmi kurumların kamuyu ilgilendiren konulardaki afiş serbestisini ‘delen’ Başkan Poyraz, böylece halkın bayramını kutladığı afişleri bundan önce olduğu gibi bugünlerde yine astırdı.


Bu duruma tepki gösteren mantıklı, makul ve duyarlı çevreler ise; “Ortada bir yasak var ise bu herkesi kapsamalıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarının kamuyu ilgilendiren konulardaki afiş serbestisini Başkan Poyraz’ın kendi reklamını yapabilmek için bu şekilde delmesi hiçte uygun ve yerinde bir davranış olmuyor. O zaman bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri de bu şekilde afiş astırır ise keşmekeşlik bir görüntü ortaya çıkar. Vatandaşa yasak, Poyraz’ın reklâmına serbest. Kaldı ki Poyraz’ın reklamları ücretsiz olarak billboard ve megalightların yanı sıra belediyenin kendi çıkardığı gazetesinde ve resmi internet sitesinde bol bol yayımlanıyor. Afişe ne gerek var, bu kadar müsrifliğe ne lüzum var…Hiç te şık bir davranış olmamış. Çünkü Allah müsrifleri sevmez” şeklinde görüşlerini ortaya koydular. (www.kanal46.com)