Kahramanmaraş’ın Fatih beldesindeki Çok Programlı Lise’de görev yapan beden eğitimi öğretmeninin öğrencisinin yüzünde bardak parçaladığı iddiası üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü iki müfettiş görevlendirdi.

Elde edilen bilgilere ve iddiaya göre; okul bahçesinde çay içmekte olan 13 yıllık Beden Eğitimi öğretmeni İsa Bolat (34) okul bahçesinde teneffüste elindeki voleybol topuna ayakla vurduğu gerekçesi ile lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Mehmet Açıkgöz’ü yanına çağırdı.

Ceketini ilikleyerek yanına gelen Açıkgöz’e neden böyle bir hareket yaptığını soran Bolat’ın sinirlerine hâkim olamayarak elindeki çayı öğrencisinin yüzüne döktükten sonra bardakla da vurmaya başladığı iddia edildi. Kırılan bardağın cam parçalarının sol yüzünde 3 cm’lik yarıklar açtığı öğrencinin yüzüne 7 adet dikiş atıldığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatan ve tarafların ifadelerini alan jandarma sinirli öğretmeni ise o anda okuldan uzaklaştırıldı.

Olayı duyan baba Mustafa Açıkgöz ise adli mercilere başvurduğunu ve adalete güvendiğini söyledi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, DHA muhabirinin sorusu üzerine olayın araştırılması için hemen 2 müfettiş görevlendirdiğini söyledi. Akgül; “Söz konusu okulun müdürü Adnan Yiğen, olayla ilgili olarak hazırlanan tutanağı bize getirdi. Biz de hemen gereğini yaparak olayın ve iddiaların incelenerek araştırılması için hemen 2 müfettiş görevlendirdik. 15 Nisan 2010 Perşembe günü saat 10 sıralarında meydana geldiği belirtilen olayla ilgili çalışmalar böylece başlatıldı” diye konuştu. (www.kanal46.com)